Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó formában, remek eredmények

2022. május 26. 19:47 // Forrás: VEDAC
A nemzetközi porondon is kiválóan teljesítettek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobóatlétái, többen egyéni csúcsot értek el. 

Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványai az elmúlt hétvégén Halléban, a nagy múltú Halplus Werfertage dobónapokon vettek részt.

Csekő Miklós az U20-as korosztályban, hat kilós kalapáccsal mindenkit maga mögé utasított, 72.85 méterrel nyert. Eredménye kimagasló, hiszen a mögötte második helyen záró német versenyzőt, Hurych Kait közel két méterrel előzte meg (71.01).

Csekő Miklós a dobogó tetején - Fotó: VEDACCsekő Miklós a dobogó tetején - Fotó: VEDAC

Csatári Jázmin szintén az U20-asok közt mérette meg magát és az erős mezőnyben, stabil teljesítménnyel 59.85 méterrel a negyedik helyen végzett.

Pásztor Bence a felnőtteknél komoly ellenfelekkel szemben 70.70 méterrel az ötödik helyezést érte el.

Néhány nap múlva Czeller Gábor Szlovéniában állt dobókörbe, Ptuj városában. Az International Athletics Meeting Ptuj 2022 and 2. Robert Prelog Memorial nemzetközi versenyen megnyerte a férfi kalapácsvetést. Ráadásul új egyéni csúcsot dobott, 71.80 métert, amivel közel egy méterrel szárnyalta túl az eddigi legjobbját. A versenyen induló összes férfi sportoló között pedig az IAAF 2019-es ponttáblázata alapján rangsorolva a közel száz atlétát, a negyedik legjobb eredményt érte el a VEDAC kalapácsvetője.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.