2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n

2022. augusztus 5. 7:46
MASZ
Az SVSE kiválósága, Varga Gréta a 8. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében a Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján. Ugyanitt a VEDAC kalapácsvetője, Csekő Miklós a 11. helyen zárt.

Az idén felnőtt magyar bajnoki címet ünneplő Varga Gréta (edzője: Tóthné Stupián Anikó) 8. lett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében, amit a kenyai Faith Cherotich 9:16.14-gyel nyert meg. A veszprémi SVSE fiatalja 10:18.63-as idővel ért célba úgy, hogy az előtte végző riválisok közül csupán a spanyol Marta Serrano nem afrikai futó volt.

Varga Gréta 11. lett a döntőben - Fotó: MASZVarga Gréta 11. lett a döntőben - Fotó: MASZ

A kalapácsvetés fináléjába bejutó Csekő Miklós (edzői: Zentai Tibor és Dobos Máté) a 11. helyen végzett. A VEDAC dobóatlétája 71,10 méteres dobással zárta a megmérettetést.

Az SVSE tehetsége, Kubasi János ((edzője: Tóthné Stupián Anikó) a táv háromnegyedéig az élen állt előfutamában 800 méteren, amiben végül 1:51.01-gyel ötödikként ért célba. Ezzel összesítésben a 25. helyen zárt.

vehir.hu

További cikkek

Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.
A csaknem félszáz fős magyar csapatban két veszprémiért is szoríthatunk
A csaknem félszáz fős magyar csapatban két veszprémiért is szoríthatunk
Csaknem 50 fős csapattal vesz részt Magyarország a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-n, amelyen a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) két olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka és Szögi István is rajthoz áll.
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.