2022. december 2.
//
Melinda névnap

Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n

2022. augusztus 15. 20:55
MTI
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.

A müncheni multisport Eb keretében sorra kerülő kontinensviadalon a 26 éves veszprémi versenyző az utolsó körig jól tartotta magát és az élbolyban haladt, ekkor azonban egy tempóváltás után visszaesett a mezőny közepébe, versenytársai "bezárták", így végül a célba érkezők között az utolsó előtti, 12. helyet szerezte meg 3:44.20 perces idővel.

Összesítésben Szögi a 23. lett.

Szögi István: Nem bírtam ki a végét (archív fotó)Szögi István: Nem bírtam ki a végét (archív fotó)

"Nem tudom, mi történt az utolsó 300 méteren, mert az elmúlt napokban olyan jól éreztem magam, mint még korábban soha" - értékelt a futás után az M4 Sportnak Szögi.    

A futó elmondta, az első elődöntő végeredményét látva döntött úgy, hogy az élre áll, mert úgy érezte, benne van az az idő, ami a fináléhoz kell.   

"Tudtam, hogy képes vagyok rá, ezért csináltam, amit kellett, de nem bírtam ki a végét. Addig úgy éreztem, ura vagyok a helyzetnek, éppen ezért nehéz lesz feldolgoznom, hogy hiába éreztem úgy, elég erős vagyok a döntőhöz, nem tudtam megcsinálni" - fogalmazott Szögi István.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Futás történelmi helyszínen
Futás történelmi helyszínen
Közel négyszáz futó részvételével rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját a balácai villagazdaságban.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Régiós versenyt nyert a VEDAC csapata
Régiós versenyt nyert a VEDAC csapata
Aranyérmet szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) U10-es alakulata a kölyökből atléta program közép-dunántúli régiós csapatversenyében.