Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n

2022. augusztus 15. 20:55 // Forrás: MTI
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.

A müncheni multisport Eb keretében sorra kerülő kontinensviadalon a 26 éves veszprémi versenyző az utolsó körig jól tartotta magát és az élbolyban haladt, ekkor azonban egy tempóváltás után visszaesett a mezőny közepébe, versenytársai "bezárták", így végül a célba érkezők között az utolsó előtti, 12. helyet szerezte meg 3:44.20 perces idővel.

Összesítésben Szögi a 23. lett.

Szögi István: Nem bírtam ki a végét (archív fotó)Szögi István: Nem bírtam ki a végét (archív fotó)

"Nem tudom, mi történt az utolsó 300 méteren, mert az elmúlt napokban olyan jól éreztem magam, mint még korábban soha" - értékelt a futás után az M4 Sportnak Szögi.    

A futó elmondta, az első elődöntő végeredményét látva döntött úgy, hogy az élre áll, mert úgy érezte, benne van az az idő, ami a fináléhoz kell.   

"Tudtam, hogy képes vagyok rá, ezért csináltam, amit kellett, de nem bírtam ki a végét. Addig úgy éreztem, ura vagyok a helyzetnek, éppen ezért nehéz lesz feldolgoznom, hogy hiába éreztem úgy, elég erős vagyok a döntőhöz, nem tudtam megcsinálni" - fogalmazott Szögi István.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.