2022. december 2.
//
Melinda névnap

Az SVSE remek eredményekkel zárta a Szuper Liga-döntőt

A veszprémi színekben versenyző Bartha-Kéri Bianka és Kiss Gergő Xavér is duplázni tudott a hétvégén Győrben rendezett atlétikaviadalon.

Az elmúlt hétvégén a győri Olimpiai Sportpark biztosított otthont az atlétika Szuper Liga-döntőnek. Bartha-Kéri Bianka 400 m és 800 m síkfutásban sem talált legyőzőre. Az egykörös versenyben 53.70-es időeredménnyel vehette át az aranyérmet, míg 800 méteren óriási fölénnyel, 2:06.67-tel szerezte meg ismét a bajnoki címet.

Kiss Gergő Xavér a szombati 1500 m (3:45.08) győzelme után vasárnap a 800 m-en (1:50.36) is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Forrás: SVSEForrás: SVSE

A dobogó második fokára állhatott fel Szögi István Dániel is 1500 m síkfutásban (3:45.21). Isti másnap 800 m síkfutásban bronzérmet vehetett át (1:50.71), majd egy órával később 5000 m síkfutásban is rajthoz állt és hatodik lett. Klubtársa, Kovács Ferenc Soma ebben a versenyszámban ötödikként haladt át a célvonalon.

3000 m akadályfutásban is született két veszprémi dobogós eredmény Kovács Ferenc Somának és Zsetnyai Ákosnak köszönhetően. A bajnoki címet Soma szerezte meg (9:11.1), míg Ákos egyéni csúccsal (9:31.9) harmadik lett. A versenyszámban Felber Balázs is érdekelt volt: nyolcadik lett.

400 m síkfutásban Kubasi János állt rajtvonalhoz, hatodik helyen zárt (49.25). Másnap 800 m síkfutásban is megmérettette magát és szintén hatodik lett (1:51.77). A nők kétkörös versenyében Bianka mellett Varga Gréta Barbaráért is szurkolhattunk. Gréta hetedik lett (2:15.66).

Az első versenynapon Gedra Bettina, a női 1500 m síkfutás legfiatalabb versenyzője nyolcadik lett (5:06.65).

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.