Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Először nyert a Balatonfüred az Európa-ligában

2022. december 13. 18:53 // Forrás: MTI
A Balatonfüred 27-26-ra legyőzte az osztrák Alpla Hard csapatát a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, C csoport:
Balatonfüredi KSE-Alpla HC Hard (osztrák) 27-26 (13-15)
lövések/gólok:
50/27, illetve 40/26
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 3/2
kiállítások: 16, illetve 16 perc

A hazaiak keretéből Hornyák Péter, Bősz Levente, Dejan Malinovic, Szöllősi Balázs és Vajda Huba hiányzott.

A Balatonfüred válogatott balszélsője, Bóka Bendegúz betegség miatt kihagyta a két csapat egy héttel ezelőtti, ausztriai találkozóját, ezúttal viszont kezdő volt, és vezérletével remekül kezdett az előző idény bajnoki bronzérmese (6-3). Az első tíz percben látottak alapján meglepő volt, hogy Nico Schnabl jóvoltából 4-0-s sorozatot produkált és fordított a Hard. Jelentősen csökkent a füredi támadások hatékonysága, a következő időszakot 4-1-re nyerték meg a gyorsan kézilabdázó vendégek, és már hárommal vezettek, a szünetben pedig 15-13-as előnyben voltak.

A házigazdák védekezése a második felvonás elején sem működött megfelelően, ismét 4-1-es sorozatot produkált az osztrák csapat, ráadásul a füredi védelem egyik oszlopa, Dénes János a 44. percben piros lapot kapott. Ennek ellenére Varga Márton és Milan Gostovic találataira, valamint Tóth Mihály védéseire alapozva négygólos hátrányból sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak (21-21), amely csakhamar ismét vezetett. A szabaddobások, kiállítások és büntetők miatt a megszokottnál is több volt a játékmegszakítás. Az utolsó perc füredi emberelőnnyel, de osztrák támadással kezdődött, majd Gostovic értékesített egy hétméterest, és a Hard az utolsó lehetőségét sem tudta kihasználni, így a BKSE egy döntetlen és négy vereség után először nyert a csoportkörben.

Stevan Sretenovic és Milan Gostovic hat-hat, Bóka Bendegúz öt góllal, Tóth Mihály hét, Andó Adrián három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nico Schnabl tíz gólt lőtt, Golub Doknic 12-szer védett.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik.    

később:
A csoport: Tatran Presov (szlovák) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 18.45
B csoport: Flensburg-Handewitt (német) - Ferencvárosi TC 20.45

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.