Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kisajátították a dobogót a veszprémiek az ob-n

2023. március 3. 20:23 // Forrás: MTI
Betlehem Dávid nyert, Kalmár Ákos második, Rasovszky Kristóf (mindhárman Balaton ÚK Veszprém) pedig harmadik lett pénteken a hosszú távú medencés úszó országos bajnokság 10 ezer méteres versenyén a Veszprémi Sportuszodában.

A férfiaknál a veszprémiek sajátították ki a dobogót, az 1:44:53 órás eredménnyel győztes Betlehem Dávid az olimpiai távon – melyet nyílt vízen úsznak – klubtársait, Kalmár Ákost (1:46:21), valamint a tokiói ezüstérmes Rasovszky Kristófot (1:47:00) megelőzve diadalmaskodott.

Kalmár Ákos, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf – Fotó: MÚSZ FacebookKalmár Ákos, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf – Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél Rohács Réka (Kőbánya SC) óriási csatában 1:59:10 órával nyerte a számot, mindössze 13 századdal előzte meg Balogh Vivient, az FTC úszóját. A harmadik helyen Olasz Anna (Szeged) végzett 2:01:02 órával.

Szombaton a korosztályos versenyeket – 1500 és 3000 méteren – bonyolítják le Veszprémben, vasárnap pedig a felnőtt mezőny 5000 méteres küzdelmeire kerül sor.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.