Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Gosztolai Mária kapta a Szabó Ernő-díjat

2023. május 26. 13:21 // Forrás: VEDAC
Díjátadóval egybekötött küldött közgyűlést tartott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), ahol elismerték az elmúlt év legjobb sportteljesítményeit, és gazdára talált a Szabó Ernő-díj is.

Dr. Józsa Tamás elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Németh Attila ügyvezető igazgató kapta meg a szót, aki levezető elnökként ismertette az egyesület 2022. évi munkájáról, pénzügyi gazdálkodásáról, eredményeiről szóló beszámolót.

Fotók: VEDACFotók: VEDAC

A küldöttek döntöttek a VEDAC alapszabályának módosításáról is néhány pontban. Olyan változtatásokat eszközöltek, amelyek az idejétmúlt szövegrészeket törölték, az egyesület működését támogatják, ugyanakkor bővítik a klub gazdasági tevékenységeinek körét, és olyan szabályok meghozását, amelyek új szakosztályok létrehozását célozzák meg.

Ezt követően a felügyelő bizottságban tartottak tisztújítást, mert Szentessy Balázs tag jelezte lemondását. Németh Attila javaslatára Hartmann Péter Pált, NetMaxx csoport tulajdonosát, a Balatonfüred-Veszprém Rotary Club Egyesület elnökét kérték fel a tagságra. A küldöttek meg is szavazták a jelöltet.

Gazdára talált a 2016-ban alapított Szabó Ernő-díj. Ezt az elismerést azok kapják, akik az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szereztek. Idén Gosztolai Mária szenior dobó kapta az elismerést, aki Szabó Ernő özvegyétől Szabóné Harlai Katalintól és dr. Józsa Tamástól vehette át az emlékplakettet.

Gosztolai Mária gyermekkorától kezdve atletizált, ötpróbázott. Rövid ideig az MTK-ban is versenyzett, de egy súlyos sérülés kettétörte a pályafutását. 33 év kihagyás után, 2006-ban tért vissza az atlétika-pályára, a VEDAC színeiben súlylökéssel, diszkoszvetéssel és kalapácsvetéssel kezdett el foglalkozni. Első nemzetközi megméretése Linzben volt 2006-ban, ahol 11. helyen zárt súlylökésben, innen datálja szenior pályafutásának kezdetét.

Rendkívüli eredménysorral büszkélkedhet: hét világbajnoki aranyérmet szerzett, Európa-bajnokságokon tizenkét alkalommal állhatott fel a dobogóra. Három szenior olimpián vett részt, 2009-ben, Sydney-ben két ezüstérmet, 2013-ban, Torinóban egy-egy ezüst- és bronzérmet vehetett át.

Szabóné Harlai Katalin, Gosztolai Mária és dr. Józsa TamásSzabóné Harlai Katalin, Gosztolai Mária és dr. Józsa Tamás

A pandémia miatt a szenior olimpiákat újra és újra elhalasztották, pedig már csak az olimpiai aranyérem hiányzik a kollekciójából.

Idei célja a W75-ös kategóriában a diszkoszvetés világcsúcsának megdöntése, melyhez alig 70 centimétert kell javítania egyéni csúcsán.

Török Krisztián és Kövér FanniTörök Krisztián és Kövér Fanni

Díjazták még a 2022-ben kiemelkedően teljesítő atlétákat. Az év női atlétájának Kövér Fanni gerelyhajítót, U20-as magyar bajnok, világbajnoki ötödik helyezett sportolót választották. A férfiaknál a szintén U20-as magyar bajnok, világbajnoki döntős kalapácsvető, Csekő Miklós vehette át a díjat.

Török Krisztián és Csekő MiklósTörök Krisztián és Csekő Miklós

Rajtuk kívül még számos atlétát szólítottak színpadra, akik az előző évben remek eredményekkel örvendeztették meg az egyesületet, valamint a klub edzőinek is megköszönték az egész éves munkát, és különdíjak átadására is sor került.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.