Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi futósikerek a fővárosban

2023. június 2. 8:13 // Forrás: VEDAC
A tavaszi szezonkezdetben több kiemelkedő futósikert értek el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.

Veszprémi sikerrel zárult a hagyományos budapesti 38. Telekom Vivicittá városvédő futás. A több mint húszezer indulót felvonultató fővárosi viadalon a félmaratoni távot a leggyorsabban Weibl-Badis Anissa teljesítette. Több mint két perccel gyorsabb volt mindenkinél, ideje: 1:25.03. Koós Hutás László tanítványa a hegyifutó világbajnokságon induló magyar csapatba is bekerült, melyet június 6-10. között rendeznek az ausztriai Tirolban, Innsbruck városában.

A Budapesten rendezett 10 ezer méteres országos bajnokságon megvédte címét Szemán Kitti az U20-as kategóriában. Szemán János tanítványa abszolútban a hatodik helyen ért célba, viszont korosztályában a legjobb volt 39:51.25 perces idővel.

Weibl-Badis Anissa teljesítette a leggyorsabban a félmaratoni távot - Fotó: VEDACWeibl-Badis Anissa teljesítette a leggyorsabban a félmaratoni távot - Fotó: VEDAC

A főváros adott otthont a váltófutó országos bajnokságnak is. Az újonc leány kategóriában nyolcadik lett a VEDAC váltója a 4x600 méteres számban. Németh Flóra, Kovács Kincső, Barát Jázmin, Varga Szonja 7:46.89 perc alatt teljesítette a távot.

A juniorok nők között ezüstérmet vehetett át a 4x800 méteres staféta, a Rédling Renáta, Esső Dóra, Tóth Eszter, Szemán Kata négyes 9:35.98 perccel zárt.

A férfi ifjúsági 4x1500 méteren negyedikként végzett a VEDAC csapata. Balogh Attila, Mireider Gergő, Buzás Csaba Csongor, Blaskó Benedek 19:15.54-es eredményt könyvelhetett el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.