Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház

2023. augusztus 25. 11:47
A 2023/24-es színházi évad a boldogság jelzőt kapta, szerda délután hivatalosan és ünnepélyesen is megnyitották az új évadot a Veszprémi Petőfi Színházban.

Bár ahogy a teátrum igazgatója, Oberfrank Pál fogalmazott, nyáron sem volt megállás, rendkívül tartalmas időszak áll a társulat mögött, az évadnyitó ülés valójában egy pillanatnyi megállás, amelyre nagy szükség van. Fontos rituálisan megélni a pillanatot, és a jövőbe nézés mellett értékelni az elmúlt időszakot, fogalmazott Oberfrank.

Kifejtette, az időjárás sok esetben nem állt a színház mellé a nyáron, mégis sikerült minden akadályt szépen venni. Oberfrank elmondta, a kultúra templomában, ahol sokféle alkotókedv találkozik számos fejlesztés történt, ami még nagyobb biztonságot, valamint rugalmasságot ad a teátrum dolgozóinak. A vezető azzal zárta gondolatait, hogy töretlenül az idei évadban is nagy szerepet és figyelmet szánnak az ifjúság tehetséggondozására.

Brányi Mária alpolgármester büszke a társulatra a töretlen munka miatt, a helytállás, valamint a szakadatlan sikerek miatt. Sok erőt kívánt a Veszprémi Petőfi Színháznak, és hasonló összefogásokat, amelyekből mindig lehet meríteni.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere úgy fogalmazott, a boldogság évada az idei, hiszen boldognak lehet lenni a legnagyobb kihívások közepette is. Folytatta, cél, hogy a közönség sorai közt ülő színházkedvelők ahogy az életben, úgy az előadásokban is megtalálják a boldogságot. Zsuzsanna megerősítette, hogy az ifjúság idén is nagy szerepet kap, ahogy már eddig is remekül működött például a PetőfIfi Akadémia, amely már egy végzős osztályt is kinevelt.

Nagy Károly atya a boldogság fogalmáról beszélt, mint kifejtette, sokan úgy hiszik, a materiális dolgok jelentik az örömöt, miközben a boldogságot valójában mi magunk építjük. A boldogság valami olyan, amire készen áll az ember, de nem képes pontosan meghatározni. A lelket nyugtatja, s erőt ad.

Az idei évad közelgő előadásairól itt olvashatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08 Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta A Komáromi Sándor vezette Pannon Színitanoda számos elismerést zsebelt be az elmúlt időszakban. Vezetője megkeresésünkre részletesen elmondta, pontosan milyen fesztiválokon jártak, de megtudtuk azt is, hogy Komáromi Sándor csapatához még most sem késő csatlakozni. 2024. június 20. 12:11 Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   2024. június 12. 11:04 Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt. 2024. június 6. 11:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.