Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csodát láttunk a veszprémi atlétáktól

2023. augusztus 31. 10:09
A budapesti atlétikai világbajnokságon szereplő veszprémi atléták teljesítményét szerda délután a városvezetők is elismerték; a sportolók könnyek között elevenítették fel a legszebb pillanataikat.

Láss csodát! – így szólt az augusztus 19-27. között Budapesten rendezett szabadtéri atlétikai világbajnokság szlogenje. A veszprémi Sportolj Velünk SE három atlétát is delegált az eseményre: Kéri Bianka, Szögi István Dániel és Kovács Ferenc Soma teljesítménye csakugyan felért egy-egy csodával.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére több mint 200 országból 2000 atléta érkezett a vadonatúj, a Duna partján fekvő Nemzeti Atlétikai Központba.

Szögi István Dániel, Tóthné Stupián Anikó, Porga Gyula, Kéri Bianka, Ovádi PéterSzögi István Dániel, Tóthné Stupián Anikó, Porga Gyula, Kéri Bianka, Ovádi Péter

A veszprémi sportolók egyesületének vezetői mellett Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester is elismerését fejezte ki az atléták és Tóthné Stupián Anikó edző irányába. Az ünnepélyes köszöntésnek szerda délután a helyi EKF-iroda biztosított otthont, ahol az 5000 méteren szezoncsúcsot futó Kovács Ferenc Soma nem lehetett jelen, ugyanis már úton volt tanulmányi intézménye, az amerikai Harvard felé.

„Az első szó a köszöneté!” – jelentette ki Ovádi.

Porga Gyula és Ovádi PéterPorga Gyula és Ovádi Péter

Világversenyen képviselni a várost nemcsak a sportolóknak, hanem a veszprémi közösségnek is megtiszteltetés. Hálával tartozunk a SVSE atlétái és edzői felé, hiszen felejthetetlen élményt szereztek mindannyiunk számára. Ismét bebizonyosodott, hogy hiába aprócska az országunk, sport tekintetében nagyhatalomként kell vele számolni

– mutatott rá a politikus, aki reményét fejezte ki, hogy a vizes- és atlétikai vb-t követően idővel olimpiát is rendezhet majd Magyarország.

„A hazai atléták a nappalinkba, a szobánkba hozták az atlétika varázsát” – folytatta Porga.

Porga GyulaPorga Gyula

Az SVSE versenyzői a veszprémiek számára is népszerűbbé tették a sportágat. Bebizonyították, hogy a kézilabda és a futsal mellett atlétikában is élen járunk, csakúgy, mint a múltban

– utalt a városvezető a kalapácsvető Kiss Balázs olimpiai aranyérmére, illetve Orbán Éva ötkarikás szerepléseire.

Az edző Tóthné Stupián Anikó élete egybeforrt a veszprémi atlétikával: látva a megannyi tehetséges fiatalt biztos vagyok abban, hogy jövője is van a megyeszékhelyen a sportágnak. Biankának, Istvánnak és Ferencnek köszönettel tartozunk, bízunk benne, hogy a közeljövőben újabb világversenyen szoríthatunk értük

– fejezte ki reményét a polgármester.

Kéri Bianka három számban is érdekelt volt a világbajnokságon: 800 méteren az elődöntőbe jutott, míg 4x400-as vegyes váltóban és 4x400 méteres női váltóban egyaránt országos csúcsot döntött. Utóbbi rekordot 43 év (!) után sikerült felülírniuk a hölgyeknek.

Kéri BiankaKéri Bianka

Örökké a szívemben dédelgetem majd az élményeket, amelyeket Budapesten szereztem. Minden tőlem telhetőt megtettem a minél eredményesebb szereplésért: hiányérzet nem maradt bennem, éhség annál inkább, hogy idővel még gyorsabbá válhassak.

Szögi István Dániel 1500 m-en állt rajtvonalhoz, ahol futamában a 11. helyen végzett, így nem sikerült elődöntőbe jutnia. A veszprémi atléta úgy fogalmazott, legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy több tízezer magyar szurkoló támogatja majd őket a lelátókról.

Szögi István DánielSzögi István Dániel

A saját versenyzésemmel nem lehetek maradéktalanul elégedett, ugyanakkor hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy átélhettem ezt a csodát: végigfutott a rajtam a libabőr minden alkalommal, amikor csak meghallottam a hazai publikumot.

Az élménybeszámolót az SVSE edzője, Tóthné Stupián Anikó zárta, aki rámutatott, az egyesület az önkormányzat és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával ért el arra a szintre, ahol most tart.

Tóthné Stupián AnikóTóthné Stupián Anikó

Hazudnék, ha azt mondanám, nem fárasztó a mindennapi munka. Ugyanakkor a hosszú évek alatt az életem részéve vált. A szövetség, a város vezetői és a természetesen a szülők is mindig, mindenben a segítségünkre voltak, az irányukba is köszönettel tartozunk.

„Továbbra is bajnokokat akarunk nevelni!”

Simon Dani
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.