Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bánhidi Bence jöhetett volna Veszprémbe

2024. február 20. 7:50
Veszprémiként sokkal több sikerélményben lehetett volna része, és anyagilag is jobban járt volna, de nem akarta megmásítani a szegedieknek adott szavát.

Hosszú szünet után folytatódott a küzdelem a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar csapatok remekeltek: a Telekom Veszprém kiütéses győzelmet aratott Portóban, az OTP Bank-Pick Szeged pedig végig kiélezett küzdelemben hazai pályán nyert a norvég Kolstad ellen. Nyolc góljával Bánhidi Bence volt a Tisza-partiak legeredményesebb játékosa, így főszerepet vállalt a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú siker kiharcolásában.

Fiatal kora óta figyelem Bánhidi Bence játékát. A világklasszis kézilabdázó csütörtökön nyolc góllal csapata legeredményesebb tagja volt. Nincs ebben semmi váratlan vagy meglepő, sőt, inkább megszokottnak számít. Pályafutása során a tudósításokban többször írták csupa nagy betűvel a nevét, mint „rendesen”, emellett gyakran ő csapata legjobbja. Nem csak gólképes, hanem segít társainak tiszta lövőhelyzetbe kerülni. Ha már birtokba vette a labdát, reménytelen a védők helyzete: szabálytalanul sem tudják szerelni, nemhogy szabályosan. Legtöbbször ketten csimpaszkodnak bele, mégsem tudják megakadályozni, hogy beforduljon a kapu elé. Kíváncsi lennék rá, hogy pályafutása során hány mezt téptek szét rajta az ellenfelek a hatos előtti birkózás során.

Bánhidi Bence, a Szeged (k) és Gabriel Ostad Setterblom, a Kolstad játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én. A Szeged 29-27-re győzött a norvég csapat ellen. MTI/Bús CsabaBánhidi Bence, a Szeged (k) és Gabriel Ostad Setterblom, a Kolstad játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én. A Szeged 29-27-re győzött a norvég csapat ellen. MTI/Bús Csaba

Veszprémiként csak azt sajnálom, hogy nem a rekordbajnok sikereiért dolgozik. Szinte a szemünk előtt nőtt fel és érett kiváló beállóvá a szomszédos Balatonfüreden. Csak idő kérdése volt, mikor viszi el egy nagy csapat – legyen az hazai vagy külföldi. Többen súgtak a veszprémi klub vezetőinek, ám ők totojáztak, a szegediek viszont lecsaptak rá. A később észbe kapó bakonyiaknak sokat megért volna, ha Bánhidi végül mégis a királynék városát választja a Tisza-parti város helyett, de az akkor még nagyon fiatal, mindössze huszonegy éves játékosnak eszébe sem jutott megmásítani a szegedieknek adott szavát. Ez az erkölcsi nagyságát is mutatja, hiszen veszprémiként több sikerélményben lehetett volna része, elsősorban a Bajnokok Ligájában, és anyagilag is jobban járt volna. Ám Bence úgy érezte: az adott szó kötelez.

Az immár huszonkilenc esztendős, százötszörös válogatott Bánhidi egyébként azon kevés szegedi játékosok egyike, akit a veszprémi szurkolók is szeretnek, és sosem bántják.

Darcsi István
további cikkek
Igazán szerethető csapat Erről jut eszembe… Igazán szerethető csapat Vasárnap este a németországi Stuttgartban a skótok elleni sorsdöntő labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a fél ország lábon kihordott egy infarktust. Aztán Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja felért egy kardiológiai kezeléssel. A Rossi-érában nem először ültek ilyen érzelmi hullámvasúton a magyar szurkolók, amikor bő másfél óra alatt a pokol legmélyebb bugyraiból egy pillanat alatt felrepültek a mennybe. tegnap 23:10 Tiszta lappal Erről jut eszembe… Tiszta lappal Korábban soha nem tapasztalt változássorozat történt rövid idő alatt Veszprém Európa-hírű férfi kézilabdaklubjában. Új ügyvezetővel (dr. Bartha Csaba), új vezetőedzővel (Xavier Pascual), új néven (One), részben új színekben (csak a piros marad), változó játékoskerettel, de a régi helyen kezdi meg hamarosan a felkészülést az új idényre a magyar rekordbajnok. A cél továbbra is változatlan: itthon mindkét trófeát be kell gyűjteni, a Bajnokok Ligájában pedig a minimális elvárás a Final4-ba jutás. 2024. június 20. 22:46 Újratervezés Erről jut eszembe… Újratervezés Ezen már túl vagyunk – mondta Matula bácsi Tutajosnak a Tüskevár című 1966-ban készült, de ma is népszerű filmsorozatban arra, hogy mit hogyan kellett volna csinálni, és az öreg már az elkövetett hiba kijavításán törte a fejét. Hasonlóképpen járt idén a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, hiszen az élet nem áll meg, menni kell tovább. 2024. június 11. 6:02 Száz év négyszáz oldalon labdarúgás Száz év négyszáz oldalon A balatonfüredi labdarúgás százéves történetét foglalta össze Burka Tibor egy négyszáz oldalas könyvben mintegy kétszáz fotó illusztrálásával. 2024. június 5. 19:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.