Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

Bánhidi Bence jöhetett volna Veszprémbe

2024. február 20. 7:50
Veszprémiként sokkal több sikerélményben lehetett volna része, és anyagilag is jobban járt volna, de nem akarta megmásítani a szegedieknek adott szavát.

Hosszú szünet után folytatódott a küzdelem a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar csapatok remekeltek: a Telekom Veszprém kiütéses győzelmet aratott Portóban, az OTP Bank-Pick Szeged pedig végig kiélezett küzdelemben hazai pályán nyert a norvég Kolstad ellen. Nyolc góljával Bánhidi Bence volt a Tisza-partiak legeredményesebb játékosa, így főszerepet vállalt a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú siker kiharcolásában.

Fiatal kora óta figyelem Bánhidi Bence játékát. A világklasszis kézilabdázó csütörtökön nyolc góllal csapata legeredményesebb tagja volt. Nincs ebben semmi váratlan vagy meglepő, sőt, inkább megszokottnak számít. Pályafutása során a tudósításokban többször írták csupa nagy betűvel a nevét, mint „rendesen”, emellett gyakran ő csapata legjobbja. Nem csak gólképes, hanem segít társainak tiszta lövőhelyzetbe kerülni. Ha már birtokba vette a labdát, reménytelen a védők helyzete: szabálytalanul sem tudják szerelni, nemhogy szabályosan. Legtöbbször ketten csimpaszkodnak bele, mégsem tudják megakadályozni, hogy beforduljon a kapu elé. Kíváncsi lennék rá, hogy pályafutása során hány mezt téptek szét rajta az ellenfelek a hatos előtti birkózás során.

Bánhidi Bence, a Szeged (k) és Gabriel Ostad Setterblom, a Kolstad játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én. A Szeged 29-27-re győzött a norvég csapat ellen. MTI/Bús CsabaBánhidi Bence, a Szeged (k) és Gabriel Ostad Setterblom, a Kolstad játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én. A Szeged 29-27-re győzött a norvég csapat ellen. MTI/Bús Csaba

Veszprémiként csak azt sajnálom, hogy nem a rekordbajnok sikereiért dolgozik. Szinte a szemünk előtt nőtt fel és érett kiváló beállóvá a szomszédos Balatonfüreden. Csak idő kérdése volt, mikor viszi el egy nagy csapat – legyen az hazai vagy külföldi. Többen súgtak a veszprémi klub vezetőinek, ám ők totojáztak, a szegediek viszont lecsaptak rá. A később észbe kapó bakonyiaknak sokat megért volna, ha Bánhidi végül mégis a királynék városát választja a Tisza-parti város helyett, de az akkor még nagyon fiatal, mindössze huszonegy éves játékosnak eszébe sem jutott megmásítani a szegedieknek adott szavát. Ez az erkölcsi nagyságát is mutatja, hiszen veszprémiként több sikerélményben lehetett volna része, elsősorban a Bajnokok Ligájában, és anyagilag is jobban járt volna. Ám Bence úgy érezte: az adott szó kötelez.

Az immár huszonkilenc esztendős, százötszörös válogatott Bánhidi egyébként azon kevés szegedi játékosok egyike, akit a veszprémi szurkolók is szeretnek, és sosem bántják.

Darcsi István
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. 2024. május 2. 4:03 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). 2024. április 26. 7:51 Pipa a három csíkra Erről jut eszembe… Pipa a három csíkra Ma már elképzelhetetlen, hogy ha az embernek van rá pénze, miért ne tudna megvenni egy olyan sportcipőt a Lajtától keletre, ami a Lajtától nyugatra bárkinek lehet. 2024. április 23. 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.