Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ez egy szerethető társaság

2024. március 19. 6:03
Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára.

Az impozáns tatabányai sportcsarnokban megrendezett olimpiai selejtező tornán volt fent és lent a magyar együttes. Majd újra fent és újra lent, ám ekkor is mindenki szorgalmasan tette a dolgát teljes elszántsággal és odaadással. Volt, aki húzta, és volt, aki tolta a csapat szekerét. Közben jöttek hibák is, ám látva a játékosok példás hozzáállását, szinte elképzelhetetlen volt, hogy a végére ne legyen pozitív a mérleg. Ugyanis most egészen más arcukat mutatták a srácok, mint két évvel ezelőtt a budapesti MVM Dome-ban megrendezett magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon. Bebizonyították, hogy sok mindent lehet pótolni kellő akarattal. Nem mindent, de sok mindent.

Veszprémiként az ember megkülönböztetett figyelmet szentel az ismerős arcoknak. Csak Ligetvári Patrik képviselte a Telekomot, ám rajta kívül még több mint egy csapatra való veszprémi múltú és érintettségű sportember dolgozott a válogatott sikeréért: Fazekas Gergő, Sipos Adrián, Ilic Zorán, Szita Zoltán, Lékai Máté, Mikler Roland, Ancsin Gábor, az Eb-n remekelő, ám ezúttal csak tartalékkapus Palasics Kristóf, valamint Porobic Haris kapusedző és Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Bartucz László (k) ünnepel, miután a magyar válogatgott megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Portugália mérkőzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát. MTI/Bodnár BoglárkaBartucz László (k) ünnepel, miután a magyar válogatgott megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Portugália mérkőzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát. MTI/Bodnár Boglárka

A portugálok elleni sorsdöntő ütközetben viszont Bartucz László és Imre Bence volt az adu ász. A tatabányai kapus fogott, mint a zöld festék, a 21 éves ferencvárosi jobbszélső pedig kilenc kísérletéből kilenc gólt lőtt. A nyártól már a német Bundesligában játszó Imre Bence keze egyszer sem remegett meg, pedig a meccs hajrájában olyan nagy nyomás nehezedett rá, mint eddigi pályafutása során egyszer sem. A nézőtéren helyet foglaló olimpiai ezüstérmes szülei – egykori kézilabdázó édesanyja és vívó édesapja – láthatóan lábon hordtak ki egy infarktust az izgalomtól.

Ez a rendkívül szerethető társaság nem most érett igazi csapattá, hanem a januárban Németországban megrendezett Európa-bajnokságon, ahol sikerült megszerezni az ötödik helyet, ami minden idők legjobb magyar eredménye a férfiak kontinentális tornáján. Legközelebb az olimpián lesz lehetőség az újabb bravúrra. Férfiválogatottunk többször volt negyedik az ötkarikás játékokon, legutóbb tizenkét éve Londonban. Annak a csapatnak is tagja volt Lékai és Mikler, valamint a most már csapatvezető Nagy László és a szövetségi elnök Ilyés Ferenc. Szép feladat és nagy kihívás vár mindnyájukra Párizsban.

Darcsi István
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.