Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Muhari Eszter: végre abbahagyhatom a koncentrálást

2024. július 27. 22:30 // Forrás: MTI
Egész nap fókuszáltan, nagy odafigyeléssel vívott a párizsi olimpián női párbajtőrben bronzérmet szerző Muhari Eszter, aki magyar újságírók gyűrűjében nyilatkozva nem sokkal az utolsó asszója után némi lélegzethez jutva azt mondta: végre abbahagyhatom a koncentrálást.

"Nagyon sokat elvesz belőlem mentálisan, fizikálisan, nem mosolyoghatok senkire, mert akkor azonnal elmegy a fókusz" - magyarázta.

Kapcsolódó cikk
A párbajtőröző Muhari Eszter az első magyar érmes
Utolsó mérkőzését végletekig kiélezett küzdelemben, ráadásban esett találattal megnyerte, ezzel bronzérmet szerzett szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter a párizsi olimpián.

Elárulta, hogy nagyon sokat dolgozott fejben azért, hogy így tudjon teljesíteni, hónapok óta erre készült.

"A vívásnak ez a legnagyobb kulcsa, hogy minden fejben dől el" - hangsúlyozta.

Sulyok Tamás köztársasági elnök gratulál Muhari Eszternek, a női párbajtőr egyéni versenye bronzérmesének a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés TiborSulyok Tamás köztársasági elnök gratulál Muhari Eszternek, a női párbajtőr egyéni versenye bronzérmesének a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés Tibor

Az elődöntőben elszenvedett vereségét illetően úgy vélekedett, valószínűleg jobb volt, hogy a második párban vívott, mert így kevesebb ideje maradt ezen rágódni.

"Azonnal el akartam hessegetni ezt a gondolatot, hiszen tudtam, hogy így is, úgy is lesz még egy második meccs, amit meg kell nyernem." - mondta.

A bronzmérkőzés végén bevitt ráadástusnál azért volt határozott, mert kapott kívülről segítséget.

"Néztem az edzőmet és olyan önbizalmat láttam rajta, ami megadta nekem azt, hogy nagyon bátor legyek az utolsó tusban és higgyek az elmúlt 13 év közös munkájában. Végül kijött belőlem ez a bátorság és meg tudtam csinálni azt az akciót, amivel bevittem az utolsó találatot" - elevenítette fel a bronzérmet érő akció körülményeit.

Muhari Eszter számára május végén dőlt el, hogy részt vehet a párizsi olimpián.

A bronzérmes Muhari Eszter a női párbajtőr egyéni versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés TiborA bronzérmes Muhari Eszter a női párbajtőr egyéni versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés Tibor

"Az egész év egy óriási hullámvasút volt, és most végre úgy érzem, hogy ha nem is a csúcsra értem, de a saját elvárásomnak megfeleltem: éremért jöttem és ezt sikerült megszereznem" - mondta, hozzátéve, már az óriási siker, hogy összejött számára a kvótaszerzés, a mostani szereplés "csak hab a tortán".

Elárulta, hogy a Grand Palais-ben, a helyszínen szurkoltak neki a szülei.

"Itt van édesanyám, édesapukám. Szerencsére sikerült meggyőzni őket, hogy jöjjenek ki, mert nagyon izgulós típusok, és nem akartak. Úgyhogy nagyon örülök, hogy meggyőztem őket." - fogalmazott.
    Az elvesztett elődöntőt és a kiharcolt bronzérmet illetően úgy fogalmazott: "van bennem egy kis csalódottság, de ez az első olimpiám, 21 éves vagyok és szeretném helyén kezelni a dolgot".

vehir.hu
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.