Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf a Fradiban folytatja

2024. szeptember 6. 18:40 // Forrás: fradi.hu
A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Rasovszky Kristóf az FTC-ben folytatja pályafutását – jelentette be a zöld-fehér klub pénteken kora este.

Szeptember 6-án, pénteken hivatalossá vált, amit portálunk, a vehir.hu már feltételezett: a Ferencváros színeiben folytatja pályafutását a párizsi olimpián 10 km-en olimpiai bajnoki címet nyert nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből?
A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg.

A 27 éves klasszis medencés úszóként kezdte a pályafutását, majd 2016-ban áttért a nyílt vízi úszásra, ez pedig élete egyik legjobb döntésének bizonyult. A 2016-os piombinói junior Európa-bajnokságon aranyérmes lett 10 km-en, majd következett a 2018-as glasgow-i felnőtt kontinensviadal, ahol 5 km-en és 25 km-en is Európa-bajnok lett. Egy évvel később a kvangdzsui világbajnokságon 5 km-en lett aranyérmes. 2021-ben a tokiói olimpián 10 km-en másodikként csapott a célba, majd jöhetett a 2024-es világbajnokság Dohában, ahol 10 km-en győzedelmeskedett, ezt követően a Belgrádban zajló kontinensviadalon csapatban gyűjtötte be újabb Európa-bajnoki címét.

Rasovszky Kristóf a Fradiban folytatja - fotó: fradi.huRasovszky Kristóf a Fradiban folytatja - fotó: fradi.hu

Ezek a sikerek remek előjelei voltak mindannak, ami Párizsban, a 2024-es olimpián történt, ahol Rasovszky Kristóf kiváló versenyzéssel elsőként csapott a célba 10 km-en, ezzel olimpiai bajnok lett. Örökké emlékezetes, ahogy a célban bevárta az azóta már szintén klubunk kötelékéhez tartozó, olimpiai bronzérmes Betlehem Dávidot – zárul a Fradi közleménye.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf: Mindenféle izgalom nélkül, teljesen nyugodtan álltam rajthoz Párizsban
Párizs nyíltvízi úszó olimpiai bajnoka elsők között a Vehírnek adott hosszabb interjút. A Vehír21 podcast legújabb adásából kiderül, hogy Rasovszky Kristóf kinek a hívó szavára látogatott el először a fűzfői uszodába, mit köszönhet edzőjének, Szokolai Lászlónak és veszprémi klubtársainak, köztük a párizsi bronzérmes Betlehem Dávidnak.
vehir.hu
további cikkek
Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16 Marcipánban az olimpia legszebb pillanata Párizs 2024 Marcipánban az olimpia legszebb pillanata Veszprémi szemszögből kétségkívül a nyíltvízi úszók, Rasovszky Kristóf aranya és Betlehem Dávid bronzérme volt a párizsi olimpia legszebb pillanata. Illetve az azt követő „egymásba borulás”, melyet a Kokó Cukrászda munkatársa marcipánba is öntött. 2024. augusztus 22. 11:53 Wladár Sándor: felülmúltuk az elvárásokat, Milák továbbra is megkap mindent úszás Wladár Sándor: felülmúltuk az elvárásokat, Milák továbbra is megkap mindent Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint sportolóik felülmúlták az elvárásokat a párizsi olimpián.     2024. augusztus 19. 15:45 Rasovszky Kristóf: Mindenféle izgalom nélkül, teljesen nyugodtan álltam rajthoz Párizsban Vehír21 podcast Rasovszky Kristóf: Mindenféle izgalom nélkül, teljesen nyugodtan álltam rajthoz Párizsban Párizs nyíltvízi úszó olimpiai bajnoka elsők között a Vehírnek adott hosszabb interjút. A Vehír21 podcast legújabb adásából kiderül, hogy Rasovszky Kristóf kinek a hívó szavára látogatott el először a fűzfői uszodába, mit köszönhet edzőjének, Szokolai Lászlónak és veszprémi klubtársainak, köztük a párizsi bronzérmes Betlehem Dávidnak. 2024. augusztus 18. 23:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.