Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

A jövő csillagai, a jelen bajnokai!

2014. május 4. 18:51
Magabiztos győzelmének köszönhetően két fordulóval a végelszámolás előtt bajnoki címet ünnepelhetett az MKB-MVM Veszprém II együttese a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságban.

Nagyjából kétszáz szurkoló bíztatása mellett lépett pályára az NB I/B Nyugati csoport 24. fordulójában a Csoknyai-legénység, amely számára a bajnoki cím bebiztosítása volt a találkozó tétje.

A képre kattintva galéria nyílik! - Fotók: Cseh Zoltán

Mindkét fél idegesen kezdett támadásban, az első dabasi akciógólra a hetedik percig kellett várni, amellyel egyenlíteni tudott a forduló előtt negyedik helyen álló alakulat (7. perc 2:2). A továbbiakban is jól muzsikált a hazaiak védőalakzata, s Borbély is bravúrokkal tudott hozzájárulni az övéi teljesítményéhez. Elöl átlövésből Ligetvári, gyorsindításból pedig Gyene növelte a hazai fórt (10. perc 4:2).

Időkérését követően rövid ideig még tartotta a lépést a vendéglátóval a rivális (13. perc 5:4), ezt követően azonban támadásban magasabb fokozatba kapcsolt a Veszprém, amely zsinórban négyszer vette be ellenfele hálóját. Ligetvári, Kisék, Kancel és Gyene is eredményes volt (17. perc 9:4).

A Pest megyeiek mestere másodszor is magához hívta tanítványait, akik rendezték is védekezésüket. A bakonyiaknak ebben az ötperces periódusban mindössze egy alkalommal sikerült betalálni, azonban a veszprémi retesz továbbra is kiválóan zárt, így érdemben nem tudott közelebb kerülni az ellenfél (22. perc 10:5). A játékrész finisében felváltva estek a találatok, a félidei 15:10-es állás Gulás talpról eleresztett lövése után alakult ki.

A második felvonás elején a Veszprém tovább tudta növelni az iramot. Kancel és Gyene egyszer, míg Ligetvári háromszor volt eredményes, a vendégek továbbra is akadozó támadógépezetét Bodorovics tolta meg duplájával (39. perc 20:12). Az időkérés sem segített a nagyot küzdő, de szerényebb képességű ellenfélen, a könnyű gólokat szerző MKB-MVM II a félidő derekára tízre hizlalta a különbséget (45. perc 25:15). A mérkőzés hajrájára hazai oldalon mindenki lehetőséget kapott Csoknyai mestertől, s csupán egy nyitott kérdést maradt, sikerül-e tízen belül maradni a dabasiaknak. Nos, sikerült, a 33:24-es végeredményt Albert állította be.

Igazi örömünnep következett a pályán, pukkantak a pezsgős palackok. A közönség a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmussal köszönte meg a gárda egész éves teljesítményét. Az ünneplésből természetesen nem maradhatott ki Csoknyai mester, valamint segítője, Szathmári János sem. A két sokat látott szakembernek alapos pezsgőfürdőben, valamint az elmaradhatatlan égbe röptetésben volt része.

Férfi kézilabda NBI/B Nyugati csoport,  24. forduló:
MKB-MVM Veszprém II–Dabas VSE KC 33:24 (15:10)
Március 15. utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: Borbély – Gyene 4, Pásztor, Priczel, Gulás 2, Ligetvári 6, Kisék B. 2. Csere: Kisék M. (kapus) – Szeitl, Kancel 4, Vizes 6 (3), Bujdosó 1, Horváth D. 2, Zakics 1, Horvácki 2, Albert 3. Vezetőedző: Csoknyai István.
Dabas: Kovács – Gigler 3, Józsa 1, Bodorovics 3, Horváth F. 1., Boda 2, dr. Kiss 3 (3). Csere: Duleba (kapus), Csecsetka 2, Kiss A 6., Himler, Szemán 2, Kovács P., Szandhofer, Zöldy 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5.

Így látták a főszereplők

Csoknyai István: – Nagyon hosszú sorozat vége felé közeledünk. Sok góllal nyertünk, de nem játszottunk jól, főként a mérkőzés elején kézilabdáztunk idegesen. Az egész idény tekintetében azonban csak gratulálhatok a fiúknak, akik szívüket, lelküket kitették. Voltak nagyon jó és kevésbé jó meccseink az idényben, két döntetlen mellett egyetlen vereséget szenvedtünk. Két meccsünk van még hátra, természetesen azokat is szeretnénk ezen a hőfokon lejátszani.

Szilágyi Zoltán: – Gratulálok a Veszprémnek, amely nagyszerű munkát végzett egész évben. Minden szintén felülmúltak minket a veszprémi fiatalok, akik nagyon lelkes és okos kézilabdát játszottak. Mi ennek éppen az ellenkezőjét mutattuk be, így ellenfelünk ilyen arányú győzelmes is teljesen megérdemelt.

Borbély Ádám: – Ma is jól dolgozott előttem a védőfal, így nekem is könnyebb dolgom volt. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a sikerhez. Nagyon egységes csapatot alkotunk, talán ez a legfontosabb összetevője a ma kivívott sikerünknek.

Gulás Máté: – Egész évben csapatként teljesítettünk, s minden meccsen kiválóan koncentráltunk. Nagyon nehéz feladat elé állított minket az NB I/B, ám ahogy Csoki (Csoknyai Istán – a szerk.) mondani szokta, egyformán jó képességű játékosok alkotják a keretünket. Úgy vélem, hogy ennek köszönhetjük a bajnoki címünket.

Galéria
MKB-MVM Veszprém II – Dabas VSE KC 33:24 (15:10)
Zatkalik Dániel
vehirsport.hu
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.