Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legjobb közeg a fejlődéshez

2015. június 30. 21:29
Az MKB-MVM Veszprém U23 éléről távozó Pinizsi Zoltán szerint együttese néhány éven belül megismételheti a Csoknyai-csapat korábbi sikerét.

A 2013/2014-es szezont imponáló magabiztossággal nyerte meg az MKB-MVM Veszprém második csapata a korábbi közönség kedvenc, Csoknyai István vezérletével. Sokáig az NB I-es indulás is képben volt az együttes körül, ehelyett a Balatonfüreddel kötött megállapodás keretében Csoknyai mester – több kulcsjátékosával együtt – a tópartiakhoz igazolt. A mögöttünk álló szezonnak így új kerettel és új szakmai stábbal vágott neki az alakulat MKB-MVM Veszprém U23 néven.

Újabb veszprémi ikon mutatkozott be a kispadon: Pásztor István egykori világválogatott kézilabdázó vezetésével vághatott neki a szezonnak a megfiatalított veszprémi „B-csapat”. Ezt követően az ismert okok miatt távozó egykori klasszis helyére új vezetőedző, Pinizsi Zoltán érkezett.

Pinizsi Zoltán - Fotók: keziakademia.hu - Boros ÁgnesPinizsi Zoltán - Fotók: keziakademia.hu - Boros Ágnes

– Idény közben mindig különösen nehéz átvenni egy csapat irányítását. Tudtam, hogy mire vállalkozom, hiszen amikor időm engedte, kilátogattam a csapat mérkőzéseire, s korábban dolgoztam már együtt néhány játékossal – kezdte a szezon értékelését Pinizsi Zoltán. A fiatal tréner kiemelte: különösen kemény fába vágta fejszéjét, mikor elvállta a feladatot, hiszen az egy évvel ezelőtti bajnokcsapat kerete jelentősen kicserélődött, s megfiatalodott, mindössze három játékos maradt hírmondónak Csoknyai bajnokcsapatából.

– A bajnokság végére érett össze annyira a csapat, hogy bravúros győzelmeket is tudott aratni. Decemberben vettem át az együttest, amellyel számos elképzelésemet sikerült megvalósítani. Ennek köszönhetően pozitív meglepetéseket is átélhettem az alakulattal, Győrből és Csurgóról is hoztunk bravúrpontokat – emlékezett vissza a szezon pozitívumaira Pinizsi.

Két nagyobb arányú vereségbe is beleszaladt a gárda, melynek átlagéletkora a szezon végén 19 év és hét hónap volt. – Szerettem volna egy tisztesebb helytállást mindkét meccsen, de ehhez talán még nem volt meg a kellő rutin a gárdában. Ugyanakkor azt gondolom, a tabellán elért helyezésünk reális, s különösen pozitív az a változás, ami a játék képében volt tetten érhető ­– szögezte le a szakember, aki a tizenegyedik helyet érte el tizennégy csapatos második vonalban.

– A tavaszi időszakban sérülések miatt három ifjúsági korú játékost is fel kellett hívni az együttesbe, akik gyakorlatilag fél év alatt kerültek a serdülőből egy felnőtt NB I/B-s csapatba. A honi másodosztály küzdelmei nívós tapasztalatokat adnak mind az edzőnek, mind a játékosoknak. Véleményem szerint ebben a közegben fejlődhetnek a legintenzívebben a jövő tehetségei. S mivel az U23-as másodosztályú keret gyakorlatilag meg fog egyezni az NB I-es ifjúsági csapattal, lesz mód a fejlődésre és a siker íze is garantált. Csoknyai István alakulata három éven keresztül együtt dolgozhatott, a bajnoki cím szisztematikus munka eredménye volt. Azt gondolom, a közeljövőben ez a gárda is megismételheti ezt a sikert – bizakodott.

Jelen állás szerint jövő szeptembertől Éles József ül le az NB I/B-s csapat kispadjára – tudtuk meg Pinizsitől, aki pedig Pásztor Istvánnal közösen a bakonyiak serdülőcsapatát vezeti majd.

Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa OTP Bank-Pick Szeged A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint csapata számára nagyon szép volt az idény első periódusa. 2024. szeptember 30. 20:39 Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? Veszprém Handball Club Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? A Veszprém Handball Clubra vérbeli erőpróba vár a spanyol Barca ellen az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni (16.00) elődöntőjében, melyet a Sport2 televíziós csatorna élőben közvetít. 2024. szeptember 30. 18:39 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. szeptember 29. 20:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.