Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Telekom U21: kilencgólos vereség Pécsett

2018. október 21. 14:24
A Telekom Veszprém U21 szombaton 32-23-ra maradt alul a Pécsi VSE otthonában a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának hatodik fordulójában.

A múlt hétvégén Gulyás István tanítványai megtörték a jeget, ugyanis megszerezték bajnokságbeli első pontjaikat. Nem is akármilyen győzelmet arattak, ugyanis egy végletekig kiélezett küzdelemben, a nagy rivális Veszprémi KKFT-t sikerült két vállra fektetniük (33-31). Eljött hát az ideje a bizonyításnak vendég környezetben is, hiszen szombaton a Pécsi VSE-hez látogattak a „kis Építők”.

A találkozó „tapogatózással” vette kezdetét, három perc is eltelt már, mire sikerült helyzetbe kerülnie a bakonyi gárdának. Azonban az ellenfél szabálytalankodott, így hétméterest ítéltek a játékvezetők. Ernei állt oda, de nem sikerült túljárnia a pécsi hálóőr eszén. A kezdeti bizonytalanság rányomta a bélyegét a veszprémiek játékára, ennek köszönhetően a 11. percben már néggyel is mentek a Baranya megyeiek.

Nem termett babér Pécsett a veszprémi fiataloknak (archív fotó)Nem termett babér Pécsett a veszprémi fiataloknak (archív fotó)

Hiába próbálkoztak Gulyás István tanítványai a továbbiakban is, Fenyvesi Károly legénységét nem lehetett megingatni. A félidő derekához érve már tetemes előnyt alakítottak maguknak ki a pécsiek (20. perc: 10-3). Borzas bombáival még próbált tapadni a királynék városának együttese, de a tavalyi idényben még a Telekomot erősítő Vass, illetve Süle találataival biztosította előnyét a hazai csapat. Így a szünetre 14-10-es hazai vezetéssel vonulhattak a felek.

A pihenőről kiérkezve úgy tűnt, Gulyás Istvánnak sikerült rendet tennie a fejekben. Dávid, illetve Borzas góljaival felcsillanni látszott a remény a mieink számára. A vendégek hálóőrének azonban sikerült megbabonázni a bakonyi legényeket. Kimagasló teljesítménye, s hárított hétméteresei jócskán hozzájárultak ahhoz, hogy a 47. percben immár kilencgólosra növekedjen a hazai fór (26-17).

Bendicsek, Kőhegyi és Kovács találataival még küzdött a becsületétéért a Telekom Veszprém U21, de a Pécsi VSE megingathatatlannak bizonyult. Úgy tűnt, Ernei állítja be a végeredményt, de az ellenfél egy gyors lerohanást követően ismét eredményesnek bizonyult. A Gulyás-gárda így 32-23-ra alulmaradt a Pécsi VSE-vel szemben, s még mindig nem sikerült pontot rabolnia vendég környezetben.

A Telekom U21 következő bajnoki mérkőzését három hét múlva, november 10-én (szombat, 11.00), a Százhalombattai KE ellen játssza a DEVM Sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 6. forduló:
Pécsi VSE–Telekom Veszprém U21 32-23 (14-10)
Pécs, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Sándor, Szabó.
A Pécs góldobói: Horváth 7, Szabó 7, Vass 6, Császár 5, Bujtár 3, Süle 2, Szommer 1, Szakcsi 1. Edző: Fenyvesi Károly.
A Veszprém góldobói: Ernei 7, Borzas 6, Dávid 3, Kovács 3, Kőhegyi 2, Bendicsek 1, Dörnyei 1. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/0.

Értékelés

Gulyás István: – Elképzelésem sincs, hogy mi történt. A VKKFT elleni győzelmünk után ezúttal semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk. Gyermek felfogással kézilabdáztunk. A kapusteljesítményünk jócskán az elvárt szint alatt maradt, míg ellenfelünk hálóőre teljesen megbabonázott minket. Gratulálok a pécsieknek, ők jobban akarták ma a győzelmet.

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. ma 4:03 Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  tegnap 22:54 Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Telekom Veszprém Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Ahogy az elmúlt kiírásban, a Telekom Veszprémnek idén sem sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében való szereplést. Az „Építők” a sorozat negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján 33-28-ra kikapott a dán Aalborg Handbold vendégeként, így összesítetésben 64-60-ra alulmaradt a párharcban. tegnap 20:24 Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti kettős győzelemmel jutott tovább a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjéből. 2024. április 30. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.