Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Együtt ülték meg a „hullámokat”

2019. június 19. 7:31
Nem mehetek el szó nélkül a srácok által hétről hétre elvégzett alázatos munka mellett. Helyezéstől függetlenül bizonyítottak, s nemcsak nekünk, hanem ami a legfontosabb, maguknak is – fogalmazott a másodosztályú „kis Telekom” 2018/19-es szereplése kapcsán Gulyás Péter, utánpótlás szakmai igazgató.

Kihívás, törekvés, alázat – mindezek nélkül kár is lenne elindulni a siker felé vezető úton: a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Telekom Veszprém U21 háza tájára viszont hála Istennek bőséggel jutott mindhárom említett tulajdonságból a 2018/19-es idényben.

Igaz, a kihívás része inkább a vezetőedző Gulyás Istvánra és a másodedző Gulyás Péterre hárult, hiszen az előző idényben ötödik helyen végző csapatukból majdnem egy teljes soruk eligazolt: új egységet kellett alakítaniuk. Ami bizony sikerült is nekik, akárcsak a fiatalokkal való közös törekvés, akik természetesen az alázatról sem feledkeztek meg az évad során.

– A srácok hétről hétre jól, alázattal munkálkodtak, napról napra egyre csak több erőt adtak ki magukból. Azt azonban szem előtt kellett tartanunk, hogy bizony még fiatalok, ezért hullámzott a teljesítményük: óriási mélypontok után képesek voltak akár az égbe is repíteni magukat – emlékezett vissza vehirsport.hu megkeresésére a Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója, Gulyás Péter, aki hozzátette, hogy természetesen, ahogy telt az idő, a „hullámok” is egyre csak simultak.

– Az akadályokat együtt, közös erőkkel gyűrtük le!

– A srácoknak három bajnokságban kellett egyszerre helytállniuk: a felnőtt másod- illetve harmadosztály mellett, az ifjúsági élvonalban is. Játszatnunk, pihentetnünk kellett őket, próbára tenni a tűréshatárukat: csak is így láthattuk meg azt, hogy a terhelés, amit kapnak az elegendő-e a számukra, vagy épp nem-e túl sok.

Nos, bátran állíthatjuk, hogy a Gulyás-duónak sikerült rátalálnia az arany középútra. Ugyanis amíg fiataljaik a felnőtt másodosztályban sikerrel elérték a kitűzött céljukat – a bennmaradást –, addig a harmadosztály Észak-nyugati csoportjában a dobogó harmadik fokára is felléphettek, nem megfeledkezve az ifjúsági I. osztály döntőjében szerzett ezüstéremről sem.

– Azt gondolom, abszolút tisztességes eredményt értünk el azzal, hogy bennmaradtunk.

– Mindenki sokat fejlődött, mindenki sokat lépett előre: helyezéstől függetlenül bizonyítottak, s nemcsak nekünk, hanem ami a legfontosabb, maguknak is, hogy képesek a felnőttek között is megállni a helyüket – fogalmazott Gulyás, mielőtt hangsúlyozta, hogy számukra a legnagyobb boldogságot egyértelműen az jelentette, hogy tanítványaik rendre lehetőséghez jutottak az első csapatnál David Davis mester kezei alatt.

– Gondoljunk csak bele, milyen motivációval szolgálhat egy fiatalnak az, ha csak pár percre is, de szerephez juthat a Telekom Veszprém csapatában? Leírhatatlan… A kollégáimmal karöltve mi pontosan ezért, értük vagyunk. Azért, hogy a nagyokkal együtt ünnepelhessenek bajnoki arannyal a nyakukban, hogy elmondhassák magukról, tizenévesen szerepelhettek a Bajnokok Ligájában…

– Egyszóval, hogy az álmaikból valóság szülessen – fűzte még hozzá Gulyás Péter, aki hangsúlyozta, hogy Davis segítő hozzáállása elengedhetetlen a fiatalok sikereihez: búcsúzásképp pedig szavát adta, hogy jövőre minden erejükkel azon fognak dolgozni, hogy az I. osztályú felnőtt bajnokság mellett, a SEHA-ligában is rendszeresen lehetőséghez jussanak reménységeik.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.