2023. március 30.
//
Zalán névnap

Moszkva után Veszprémben elmaradt a siker

Parádésan kezdett, a hajrára azonban mégis elfáradt a Telekom Veszprém U21, amely kétgólos vereséget szenvedett a vendég Budai Farkasok ellen szombaton a kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 3. fordulójában.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az orosz válogatottakat felvonultató Szpartak Moszka vendégeként az U21-es csapatával felálló Telekom Veszprém – Borut Mackovsekkel és Székely Mártonnal kiegészülve – háromgólos, bravúros győzelmet aratott SEHA-liga kedd esti meccsén.

Így aztán joggal remélhettük, hogy a férfi kézilabda másodosztály Nyugati csoportjában jeleskedő Telekom U21 szombaton délidőben, bajnoksága 3. fordulójában is győzelemmel szolgálja ki szeretett közönségét a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokban a fővárosi Budai Farkasok ellen.

Palasics két nagyszerű hárítására is szükség volt ahhoz, hogy a Telekom villámrajtot vehessen. Ugyanis a beállós Szűcs Bence bombája után egyről a kettőre öttel vezettek a helyi fiatalok (7. perc: 7-2).

Jól muzsikáltak a piros mezesek elöl, s hátul is. Ilics Zorán találata után a játékrész derekánál járva is négygólos előnye volt a Veszprémnek (21. perc: 12-8). Azonban a rutin nem hazudik: ha Hornyák Bence nem vágja be a kiharcolt hétméteresét, akkor bizony csak egygólos hazai fórral mehettek volna pihenőre a felek (félidő: 16-14).

A segédedző Momir Ilics hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat (Archív fotó)A segédedző Momir Ilics hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat (Archív fotó)

A rövid pihenő után kissé bent maradt az öltözőben a Telekom U21, ugyanis Szuharev, majd Sisa is lövést rontott, míg az ellenfél pedig fordított (32 perc: 16-17). Egészen a mérkőzés hajrájáig fej-fej melletti küzdelem következett, egyszer a Telekom, másszor a fővárosi gárda vezetett (51. perc: 26-26). A hazaiak mestere, Gulyás Péter időt is kért gyorsan az egálnál.

Szavai azonban nem hallgatottak meg: Melnyicsuk próbálkozását védte a vendég portás, Szrnkát pedig harmadik kiskiállítása után kizárták. Arról nem is beszélve, hogy Ilicset is leültették két percre a játékvezetők. A Budai Farkasok pedig kettős emberelőnyben nem hibáztak. A vendég Széles Ákos duplájával egyben a 27-29-es végeredményt is beállította.

A „kis Telekom” idénynyitó győzelme után már második vereségét jegyezte bajnokságában. Javításra azonban már jövő vasárnap 18.00 órakor lehetősége nyílik: a negyedik körben ugyanis a Pécsi VSK lesz a vendáglátója a Gulyás-gárdának. Városunk idősebbik másodosztályú kézilabdacsapata, a Veszprémi KKFT pedig még a mai napon, 16.00 órai kezdéssel a NEKA otthonában, Balatonbogláron szerepel a harmadik fordulóban.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 3 forduló:
Telekom Veszprém U21–Budai Farkasok 27-29 (16-14)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.
A Telekom U21 góldobói: Ilics Z. 5, Szűcs Bence 4, Hornyák 3 (1), Melnyicsuk 3, Szuharev 3, Bodor 3, Szrnka 2, Sisa 2, Kovács L. 1. Edzők: Gulyás Péter és Momir Ilics.
A Farkasok legeredményesebb dobói: Széles 9, Auer 7. Edzők: Koi Endre és Tuba Kovács Ervin.
Hétméresek: 1/1, valamint 4/2.
Kiállítások: 8, valamint 12.
Kizárva: Szrnka (59.)


Így értékelte a látottakat

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője: – Parádés jétékkal kezdtünk a találkozón; mind támadásban, mind védekezésben jól munkálkodtunk. A második félidőben azonban rendre csak buta hibákat vétettünk, elfáradtunk. Azt viszont szerezném leszögezni, hogy aki azt gondolná, hogy a moszkvai kitérő vett ki a fiatalokból, az nagyon is téved. Dolgozni, edzeni nap mint nap kell, máshogy nem érhetünk el eredményeket.

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 16. 2020. március 11. 19:30 Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós Telekom Veszprém U21 28-26
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 15. 2020. március 6. 19:30 Veszprém, DEVM Sportcsarnok Telekom Veszprém U21 Pécs 34-27
kézilabda férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020 14. 2020. február 29. 18:00 Budaörs, Városi Sportcsarnok Budai Farkasok Telekom Veszprém U21 21-28