Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A SEHA-ligában diadal, a bajnokságban fiaskó

2019. november 9. 14:33
A vendéglátó „kis Telekom” a második játékrészben mindössze hat gólt kapott, de a találkozót sajnos így is elvesztette a fővárosi PLER-rel szemben a másodosztályú kézilabda-bajnokság hetedik körében szombaton.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Gulyás-Ilics duó vezette Telekom Veszprém U21 – Vladimir Cuparával, Borut Mackovsekkel és Dejan Manaszkovval kiegészülve – öt góllal múlta felül a Szpartak Moszkva együttesét kedden kora este a SEHA-liga csoportmeccsén. 

Igen ám, de a fiatal kézisekre várt még egy megmérettetés a héten. Szombaton délidőben ugyanis immár a másodosztály Nyugati csoportjában készültek számot adni ismételten tudásukról. A feladat azonban közel sem volt egyszerű, ugyanis a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokban vendégül látott ellenfelük a hetedik fordulóban nem más, mint a jó erőkből álló fővárosi PLER gárdája volt.

Hidegzuhannyal vette kezdetét az összecsapás, ugyanis a Pest megyeik rögvest 3-0-s sorozatot produkáltak. Ilics Zoran duplájával próbált is gyorsan kapaszkodni a Telekom, azonban a játékrész feléhez érve is magabiztosan tartotta előnyét a PLER (15. perc: 4-7). Palasics parádés védésekkel rukkolt elő, viszont elöl meg-meg remegtek a helyiek kezei. A rutinosabb fővárosiak mindezt kihasználva pedig hétgólos előnyt alakítottak ki maguknak a szünetre (félidő: 9-16).

A SEHA-ligában diadal, a bajnokságban fiaskó (archív fotó)A SEHA-ligában diadal, a bajnokságban fiaskó (archív fotó)

Úgy tűnt, hogy a veszprémi edzőpáros hatásos lelkesítő beszédet tartott az öltözőben, ugyanis a fiatalok a második félidőt zsinórban három találattal, s Palasics-bravúrokkal kezdték (35. perc: 12-16). Észbe is kaptak a fővárosiak, akik közel sem tanúsítottak finom kézilabdát a találkozón. Erre a bizonyíték, hogy Farkas a 48. percben ki is szállt, ugyanis begyűjtötte harmadik kétpercesét is (16-19).

Erre fel a Veszprém lendületes hajrába kezdett: sikerült is egyre zárkózni (56. perc: 20-21). Azonban ahogy az egyenlítés, végül a fordítás is elmaradt (végeredmény: 20-22). Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy küzdeni akarásból abszolút jelesre vizsgáztak a helyi fiatalok.

Mához egy hétre, november 16-án, szombaton délidőben Szűcs Bence és társai a feljutási álmokat szövögető győri ETO-SZESE otthonában bizonyíthatnak majd.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport 7. forduló:
Telekom Veszprém U21–PLER-Budapest 20-22 (9-16)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Csrányi, Drinóczi.
A Telekom U21 góldobói: Hornyák 5 (4/3). Z. Ilics 5 (1/-), Szűcs 3, Szuharev 3, Bodor 2, Melnyicsuk 1. Edzőik: Gulyás Péter, Momir Ilics.
A PLER legeredményesebb góldobói: Schmidt 8, Bak 4 (2). Edző: Laurencz Szabolcs.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. 
Kizárva: Farkas (48.).


Az elveszített derbi után a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője, az utánpótlás szakmai igazgató Gulyás Péter a vehir.hu-nak abszolút pozitívan értékelt.

Dacára a vereségnek, remek alkalommal szolgált a mai mérkőzés ahhoz, hogy még tovább fejlődhessünk! 

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.