Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Leiskolázta a bajnokesélyest a Telekom U21

2019. november 16. 14:05
Nyolccal is vezetett, végül azonban „csak” négy góllal fektette két vállra a vendéglátó, feljutásra aspiráló Győri ETO-SZESE alakulatát a „kis Telekom” szombaton délidőben a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

Igazán komoly megmérettetés várt megyeszékhelyünk ifjú kézilabdázóira a másodosztály Nyugati csoportjának nyolcadik körében. A Gulyás-Ilics duó vezette Telekom Veszprém U21 fiataljai ugyanis szombaton kora délelőtt a bajnokesélyes Győri ETO-SZESE otthonába utaztak, hogy délidőben megküzdjenek a minőségi játékerőt képviselő, vendéglátó Rába-partiakkal.

Nehéz feladat ide vagy oda, a tehetséges Hornyák Bence révén – aki először akcióból, majd kétszer hetesből tüzelt – a negyedik percben 3-0-ra vezetett a Veszprém. Ilics és Szűcs duplájának, valamint Melnyicsuk és Bodor megvillanásának hála pedig a tizenkettedikben már hét volt közte (2-9).

Az első játékrész derekánál jártunk, amikor Sisa és Hornyák minőségien dolgozott össze: 3-0-s sorozatot produkálva óvta előnyét a Telekom U21 (9-15). Igaz, kettőt lefaragtak hátrányukból a győriek, azonban Melnyicsuk gondoskodott arról, hogy a szünetre ötgólos fórral vonulhassanak a bakonyiak (félidő: 11-16).

Ilics Zoran, a nagy reménység nyolc találatot jegyzett a találkozón (archív fotó)Ilics Zoran, a nagy reménység nyolc találatot jegyzett a találkozón (archív fotó)

Az öltözőből visszatérve cseppet sem csorbult a veszprémiek játékának minősége (36. perc: 15-21). Sőt, a Gulyás-tanítványok masszív-agresszív védekezésének, illetve Palasics Kristóf bravúrjainak köszönhetően Hornyák és Sisa közösen négyet vághatott úgy, högy közben a vendégek hálója nem zörrent (46. perc: 20-28).

Megérkezve a hajrához a hazaiak mindent megtettek a felzárkózás reményében, de Szűcs Bencén és társain ezúttal nem foghattak ki a győriek (végeredmény: 27-31). Bodor Márkék a soron következő, kilencedik körben (november 23-án, szombaton 11.00 órakor) a PEAC együttesét fogadják majd a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokban, ahová a belépés továbbra is ingyenes.

Fontos hangsúlyozni, hogy csinos sikerével a Telekom U21 a listavezető, szintén feljutásra esélyes Veszprémi KKFT-t is segítette, amely ha vasárnap késő délután nyerni tud a vendéglátó Szigetszentmiklós otthonában, akkor több ponttal is vezetheti majd bajnokságát.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 8. forduló:
Győri ETO-SZESE–Telekom Veszprém U21 27-31 (11-16)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Az ETO legeredményesebb góldobói: Kovácsovics 6, Paár 4, Németh G. 4. Edzői: Deák István.
A Veszprém góldobói: Hornyák 10 (4/3), Ilics Z. 8, Szűcs 4, Melnyicsuk 3, Sisa 3, Bodor 3. Edzőik: Gulyás Péter és Momir Ilics.
Hétméteresek: 1/-, ill. 4/3.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.


A veszprémiek vezetőedzője, az utánpótlás szakmai igazgató Gulyás Péter a vehir.hu-nak adott interjújában a védekezésük hatékonyságát emelte ki, amely elengedhetetlen volt a bravúros győzelemhez.

Nagyon hatékonyan, masszívan védekeztek a játékosaink, akik közül ráadésként sokan remek egyéni teljesítménnyel rukkoltak elő. Gratulálok nekik a győzelemhez, de ettől függetlenül a munka nem állhat meg, dolgozunk tovább, ahogy azt eddig is tettük! 

– nyilatkozta.

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.