Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Két országos csúcs gerelyhajításban

2020. július 1. 20:18 // Forrás: VEDAC
Mindkét számában, gerelyhajításban és diszkoszvetésben is új egyéni csúcsot ért el Kövér Fanni. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója ráadásul előbbi számban két új országos ifjúsági csúcsot is felállított.

Az elmúlt hetekben több dobóversenyen is részt vettek a VEDAC versenyzői. Időrendben haladva, előbb Szegeden mutatták meg felkészültségüket a sportolók. A dél-alföldi dobó versenysorozat első állomásán diszkoszvetésben szerepeltek a veszprémiek.

A felnőttek között Mozsdényi Dávid, aki edzőként is részt vett az eseményen, nyert 49.22 méterrel. A junioroknál kettős veszprémi siker született: Stringecz Zalán 54.30 méterrel szerezte meg az aranyérmet, míg a második hely Péringer Márké lett, aki 50.25 méterig jutott.

A nőknél Kövér Fanni a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A bronzérem mellé új egyéni csúcsot ért el 48.13 méterrel. A 16 éves tehetség így nagyon közel került a decemberi junior világbajnokság kvalifikációs szintjéhez, a 49 méterhez. Látva kirobbanó formáját, szinte biztosra vehetjük, hogy hamarosan kvótát szerez ebben a számban (is).

Kapcsolódó cikk
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Önköltségén, családja és edzője társaságában utazott el múlt hétvégén Kövér Fanni a Gödöllőn rendezett atlétikai versenyre, hogy a nyári szezon első megmérettetésén megközelíthesse eddigi legjobb eredményét. Ehhez képest a VEDAC tizenhat éves reménységének gerelyhajításban két országos csúcsot is sikerült megdöntenie úgy, hogy közben kvalifikálta is magát az idei, kenyai junior világbajnokságra.

Szentesen folytatódott a dobósorozat, ahol szintén nagyszerű VEDAC-os eredményeket jegyezhettünk fel. A férfi diszkoszvetésben ezúttal is Mozsdényi Dávid nyert, megjavítva saját szezoncsúcsát 53.91 méterre.

Junior súlylökésben Stringecz Zalán nyakába került az ezüstérem 14.45 méterrel, új egyéni rekorddal. Viszont a korcsoportja diszkoszvető számát már magabiztosan nyerte meg 54.13 méterrel, több mint 13 métert verve a második helyezettre.

Gödöllőn a gerelyhajítók adtak számot felkészültségükről. A VEDAC sportolói ezúttal is kimagaslóan szerepeltek.

Az élre kívánkozik Kövér Fanni, aki Pazar teljesítménnyel két országos csúcsot is megdöntött. Az U18-as korosztályban, 500 grammos szerrel hatodik kísérletre 55.36 méterre javította az országos rekordot. Eddig Szilágyi Réka tartotta a magyar csúcsot (55.03), amit hét évvel ezelőtt, 2013-ban ért el. Aztán felnőtt gerellyel, vagyis 600 grammossal is hatalmasat dobott Fanni, rögvest első próbálkozásra új U18-as magyar rekordot könyvelhetett el, 55.05 méterrel. Ez a csúcs eddig Frajka Xénia nevéhez tartozott, aki 21! évvel ezelőtt hajított 54.29 métert. Máhl Krisztián tanítványa természetesen mindkét számban aranyérmet vehetett át.

A VEDAC részéről a mindössze 17 éves Vígvári Kende a felnőttek között 45.43 méteres új egyéni csúccsal a hetedik lett. Saját korosztályában negyedik helyezést ért el, a 47.99 méter szintén új egyéni rekord. Az újoncoknál Földy Kornél ezüst-, Lipót Dániel bronzérmet szerzett. Mindkét fiatal szintén túlszárnyalta saját csúcsát, előbbi 39.44 méterrel, utóbbi 35.84 méterre javította a legjobbját.

A lányoknál Till Adél a junioroknál döntötte meg eddigi legjobbját, 37.08 méteres eredményével szintén hetedik helyen zárt.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.