2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Varga Gréta sem indulhat a fedett pályás Eb-n, edzője végtelenül csalódott

Hétfőn délután kiderült, hogy az SVSE válogatott atlétái közül nemcsak Bartha-Kéri Biankának, hanem vírusfertőzés miatt hozzá hasonlóan Varga Grétának is le kell mondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételről.

Hétfőn délben még úgy volt, hogy a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) négy válogatott atlétája közül „csak” Bartha-Kéri Biankának, és vele együtt az edzőjüknek kell koronavírusfertőzés miatt lemondania a hétvégi fedett pályás Európa-bajnokságról. Néhány órával később viszont az is bebizonyosodott, hogy a 17 esztendős Varga Gréta sem utazhat el a lengyelországi Torunba.

Kapcsolódó cikk
Bartha-Kéri Bianka és Tóthné Stupián Anikó is lemarad az Eb-ről
Az SVSE atlétája, Bartha-Kéri Bianka pozitív koronavírustesztet produkált. Szintén a fertőzés miatt marad távol a fedett pályás Eb-től edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki Varga Grétának, Kiss Gergőnek és Szögi Istvánnak is trénere.

Következetes és rendkívül kemény munkát végeztek az elmúlt hónapokban a versenyzőim, sok mindenről kellett lemondaniuk, és most ott álltak a kapu előtt, amely szinte az utolsó pillanatban zárult be előttük

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Tóthné Stupián Anikó.

Varga Gréta is lemarad az Eb-ről (archív fotó)Varga Gréta is lemarad az Eb-ről (archív fotó)

Szomorúságukhoz hasonlóan az én csalódásom is végtelenül nagy, átérezve, hogy mi játszódhat le most Biankában és Grétiben. Ha valami megnyugtat, az elsősorban az, hogy az eddig elvégzett munka a remélhetően gyorsan lefutó betegséggel nem veszik kárba, így a lányokat a szabadtéri idény versenyein elért eredményeik kárpótolják majd. Reményeim szerint sok örömünk lesz a folytatásban, de azt is ki merem mondani, hogy Grétát az olimpiai csapattagság kivívására is képesnek tartom

– hangsúlyozta a veszprémi szakember, akinek a dolgok jelenlegi állása szerint két férfi versenyzője, Kiss Gergő és Szögi István állhat rajthoz a toruni „tető alatti” Európa-bajnokságon.

vehir.hu