Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben is épülhet rekortán futókör

2021. március 29. 16:28 // Forrás: MTI
Hatszázmillió forint értékben újabb kilenc futókör épül idén az Aktív Magyarország Programban, az egyik itt, Veszprémben.

A projekt keretében többek között a lakókörnyezetben szeretnék bővíteni a rendszeres testmozgás lehetőségét, ezért az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda ötven százalékos önrész mellett idén 314 millió forint támogatást nyújt futókörök építésére - áll a szervezet hétfői hírlevelében. Ennek köszönhetően 2022 tavaszáig további kilenc rekortán borítású futópálya épül az országban, ebből hét legalább egy kilométer, kettő pedig több mint 800 méter hosszúságú lesz.

Az új rekortán borítású pályák Egerben, Gyömrőn, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Miskolcon, Székesfehérváron, Veresegyházán és Veszprémben épülnek meg. Az ötven százalékos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően így több mint 600 millió forint értékben létesülnek futókörök.

vehir.hu
további cikkek
Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56 Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. 2024. szeptember 4. 11:49 Az úszás mint életre szóló ajándék úszás Az úszás mint életre szóló ajándék Aki gyermekként megtanul úszni, olyan ajándékot kap, amely az egész életére kihat – nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is. 2024. augusztus 31. 4:00 Minden kedvezett az Ada-Alu Bakony-Balaton Félmaratonon szabadidősport Minden kedvezett az Ada-Alu Bakony-Balaton Félmaratonon Kegyes volt az időjárás a versenyzőkhöz, minden kedvezett az Ada-Alu-Balaton Félmaratonon. A reggel kilences közös rajt után megkezdődtek a hét, a tizennégy, valamint a huszonegy kilométeres távok. 2024. augusztus 24. 12:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.