Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyitásról és sportsikerekről is szólt a május Veszprémben

2021. május 31. 20:51
Márciusban indult sorozatunkban hónapról-hónapra összeválogatjuk Veszprém eseményeit és mozzanatait, így egy cikkben kerülhet képbe a város történéseivel.

Portálunk tavasszal új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap végén (most épp a következő elején) egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre koncentrálni. 

Az e havi tartalomból: a koronavírus-helyzet javuló tendenciái és a lazítások Veszprémben is megengedték, hogy megnyissanak a teraszok, az intézmények és az állatkert. A viszonylagos szabadság olyan rendezvényeknek is zöld lámpát adott, mint a Bakony Expo. Erről, valamint arról is hírt adtunk, hogy az EKF program közös gondolkodásra hívta a Jutasi úti lakótelepet- ide kapcsolódik, hogy az EKF-program támogatásával a városunkba érkezik a Magyar Mozgókép Fesztivál. Kiderült, idén Veszprémben drágult egyik leginkább az eladó lakások négyzetméter ára. Portálunk szokásához híven májusban is megkérdezte a polgármestert az olvasók kérdesei alapján -erről videót készítettünk.

2021 májusa több sportesemény miatt maradhat emlékezetes a veszprémieknek. A Telekom Veszprém a Nantes ellen esett ki a férfi kézilabda Bajnokok Ligájából, melyet videónk alapján kevés szurkoló várt volna. Ezzel szemben pozitív hír, hogy a VESC, azaz városunk másodosztályú női röplabda csapata feljutott az élvonalba, a Practical VLS bronzérmes lett, a futsalcsapat pedig elnyerte a Magyar Kupát. Az már szinte csak mellékes, hogy a Tour de Hongrie egyik szakasza az Óváros térről indult.

Ezekről, valamint egyebek mellett arról, hogy megkezdték az Almádi úti csomópontba tervezett híd terheléses tesztelését, lejjebb tájékozódhat.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Közösségi terek tervezésbe vonja be a Jutasi úti lakótelepen élőket az EKF-projekt
A május közepén induló felmérésben arról is kérdezik az embereket, hogy milyen lakótelepen élnének szívesen és milyenen nem. Egy 3,5 kilométeres futókört is létrehoznak.

 

Kapcsolódó cikk
Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.

 

Kapcsolódó cikk
Egyedülálló dekorációt kap a Halle 5.
A Hősök egyik frontembere, Mentha arra vállalkozott, hogy nemsokára egyedülálló és Veszprémre jellemző mintát fest az egyik haszkovói tízemeletes tűzfalára. Szavazni már lehet, hogy melyik alkotás valósuljon meg.

  

Kapcsolódó cikk
A győzelem meglett, a továbbjutás elúszott
A Telekom Veszprém fordulatos mérkőzésen 32-30-ra legyőzte a francia Nantes együttesét, de idegenbeli négygólos veresége miatt búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől.

 

Kapcsolódó cikk
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.

 

Kapcsolódó cikk
Szociális és kulturális támogatásokról dönt a polgármester
A szeptemberig meghosszabbított rendkívüli jogrend idején a közgyűlés hatáskörében a polgármester hoz döntéseket – melyekhez azonban a képviselők véleményét is meghallgatja, és az előterjesztéseket formális szavazásra is bocsátja. A csütörtökön esedékes közgyűlés napján támogatásokról születhet döntés.

 

Kapcsolódó cikk
Helyi sörmanufaktúrát és kézműveseket is díjaztak a Bakony Expo-n
A Bakony Expo tavaszi vásár zárónapján díjazták a kiállítókat. Összesen öt kategóriában adták át az elismeréseket, valamint a vásári nagydíj is gazdára talált. A polgármester azt ígérte, ha a járványhelyzet engedi, novemberben már az Arénában rendezik meg az expót.

 

Kapcsolódó cikk
Hosszabbítás után Magyar Kupa-győztes a Veszprém!
Tízéves fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a futsal Magyar Kupa vasárnap esti budapesti fináléjában hosszabbítás után 7-4-re verte a top favorit Berettyóújfalu együttesét.

 

Kapcsolódó cikk
Megújult a Módszertani bölcsőde épülete
Uniós és önkormányzati támogatásnak köszönhetően hajtottak végre infrastrukturális beavatkozásokat a belvárosi bölcsődében. A fejlesztés következő lépéseként játszóeszközöket szereznek be és az udvart újítják fel.

 

Kapcsolódó cikk
A megyei jogú városokban, köztük Veszprémben a családi házak négyzetméterára nőtt a legnagyobb mértékben
A megyei jogú városokban a használt ingatlantípusok közül a családi, az iker- és sorházak négyzetméterára nőtt a legnagyobb mértékben, átlagosan 18,7 százalékkal az év első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

 

Kapcsolódó cikk
Megkezdődött az Almádi úti felüljáró terheléses vizsgálata
Újabb fontos szakaszához érkezett az Almádi úti felüljáró építése. Csütörtök délután már a terheléses vizsgálat zajlott.

 

Kapcsolódó cikk
Júniusban Veszprémre figyel a teljes magyar filmes világ: érkezik a Magyar Mozgókép Fesztivál
Még pár hét és ismét a filmeké lesz a főszerep a Veszprémben és a Balaton közeli városaiban, ahol június 23-26 között rendezik meg az első Magyar Mozgókép Fesztivált. A vetítések mellett közönségtalálkozóval, kiállításokkal és gasztronómiai kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők. A közel 100 film mellett megelevenednek olyan magyar klasszikusok is, amelyeket anno Veszprémben forgattak.

 

Kapcsolódó cikk
A pandémia utáni első koncerten a közönség kapta a legnagyobb tapsot
Hosszú idő után ismét közönség előtt adtak koncertet a Hangvillában. A RespektEstre keresztelt exkluzív eseményen Csemer Boggie és Gájer Bálint léptek fel szombat este. Amellett, hogy a koncertek megszervezése egy hosszú és nehéz időszak végét jelentették, a közönség összetétele fogalmazta meg a RespektEst valódi üzenetet.

 

Kapcsolódó cikk
Győzelemmel búcsúzott a hetedik helyen záró Veszprémi KKFT
A Veszprémi KKFT ötgólos hátrányból többször is felállva végül 31-30-ra verte a Cegléd gárdáját a férfi kézilabda NB I vasárnap esti, idei utolsó felvonásán.

 

Kapcsolódó cikk
Bronzérmes a Practical VLS!
Pető Tamás csapata a 2020/2021-es kiírásban veretlen maradt hazai pályán, hiszen az NB III nyugati csoportjának vasárnap esti zárófordulójában 2-0-ra felülmúlta a Mosonmagyaróvár gárdáját. A győzelem egyúttal azt is jelentette, hogy a Practical VLS a harmadik helyen zárja a bajnokságot.

 

Galéria
Így száguldott végig a Tour de Hongrie mezőnye Veszprémen
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.