Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Csillogó szemekkel várják az olimpiát az SVSE atlétái

2021. július 14. 17:41
Tóthné Stupián Anikó tanítványai, Bartha-Kéri Bianka és Szögi István elsődlegesen élvezni, megélni szeretnék életük első olimpiáját. Hétfőn indulnak majd Tokióba, de már mindkét futó ragyog: véleményük szerint ez a stabilitás a szeretteiknek, másik felüknek is köszönhető.

A szükség úgy kívánta, hogy néhány évvel ezelőtt másik egyesületben kellett folytatnunk a munkánkat. Nem búsultunk, megszületett a Sportolj Velünk SE. A versenyzőink velünk tartottak, együttes erővel születtünk újjá. A munkára mindig is kellő alázattal, komolysággal tekintettünk, az egymásba vetett hitünkön pedig azóta sem esett csorba. Talán mindezek következménye az is, hogy a nyári, tokiói olimpiára női és férfi atlétát is küldhetünk. Boldog vagyok és büszke, éppúgy, mint az édesanyák

– reagált lapunk megkeresésére Tóthné Stupián Anikó, az SVSE elnöke, aki Bartha-Kéri Biankával és Szögi Istvánnal immár több mint tíz éve együtt dolgozik. Előbbi veszprémi atléta elsődlegesen 800 méteren, míg utóbbi az 1500-os távon versenyez; mindketten ranglistáról jutottak kvótához az ötkarikás játékokra. 

Bartha-Kéri Bianka, Tóthné Stupián Aniko és Szögi IstvánBartha-Kéri Bianka, Tóthné Stupián Aniko és Szögi István

Jövő hétfőn mindhárman elindulnak majd Tokióba, de a napokban sikerült még elérnünk az olimpikonokat is, akik egészen vasárnapig teljes erőbedobással készülnek eddigi életük egyik legnagyobb pillanatára a Városi Stadion rekortánján. Kíváncsiak voltuk, izgatottak-e, de mindkét sportoló nyugalomról tett tanúbizonyságot.

A sportolói karrierem a mögöttem hagyott időszakban sok mindenre megtanított: felépültem komolyabb bokasérülésből, átestem a koronavíruson is: mindkét eset arra késztetett, hogy nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is erősnek kell lennem. Sikerült egyéni csúccsal kvótát szereznem, ez lesz a célom Tokióban is. A realitás talaján maradva maximálisan elégedett lennék az elődöntőbe jutással is. Élvezni szeretném a versenyt, megélni a pillanatot, hiszen először szerepelhetek majd olimpián

– fogalmazott Bianka, aki hangsúlyzta, hálával tartozik a szülei, testvére és a férje irányába is. Nélkülük ugyanis nem lehetnének a hétköznapjai megnyugtatók, reménnyel teliek. Más szóval a stabilitást az említett emberek szeretete hozza az atléta életébe, mindez pedig elengedhetetlen a sportoló számára, aki az olimpiáról álmodik.

Szögi István hasonlóan vélekedett, hiszen kérdésünkre elmondta, talán sosem volt még olyan boldog, mint az idei évben. A szüleitől, párjától és öt testévéről kapott támagotást hasonlóan becsüli: szerettei irányába, de elsődlegesen saját magának bizonyítana a versenyen, ahol a világ legjobbjaival mérheti össze gyorsaságát.

Nem a helyezésekre és továbbjutásra koncentrálok: inkább saját magamra. Úgy kell ezt elképzelni, hogy mindig, minden helyzetben szeretném a lehető legjobbat, azaz száz százalékot nyújtani. Ha ez Tokióban is sikerült, akkor elmondhatom, hogy nyertem. Mindent megteszek azért, hogy így legyen!

– ígérte meg zárszóként a sportoló. Minden esély megvan arra, hogy kimagasló veszprémi eredmények szülessenek a tokió olimpián, ahol Rasovszky Kristóf mellett Kalmár Ákos is városunkat képviseli majd.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.