Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A legnépesebb küldöttség

2021. július 14. 16:21 // Forrás: VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) négy sportolója – Kövér Fanni, Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Strigencz Zalán – vehet részt a szerdán kezdődő U20-as atlétikai Európa-bajnokságon.

A négy sportoló kedden Bécsből repült el Tallinba, az U20-as Eb helyszínére. A rendkívül fiatal VEDAC-os küldöttségből hárman is még csak ifjúsági korúak, de nagyon motiváltak, hogy jó eredményt érjenek el.

Csütörtökön 11.05-kor (magyar idő szerint 10:05-kor) Csekő Miklós kezdi meg a szereplést a férfi kalapácsvetés selejtezőjében, aki még ifjúségi korúként, egy háromfordulós hazai válogató versenysorozat keretében vívta ki az Eb-szereplés jogát. Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványának reális esélye van a döntőbe jutásra.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Pénteken – a szintén még csak ifikorú – Csatári Jázmin lép dobókörbe a női kalapácsvetők selejtezőjével. Bizakodhatunk, hogy Jázmin is kiharcolja a döntőbe jutást.

Szombaton újabb két VEDAC-os versenyző selejtezőjére kerül sor. Kövér Fanni gerelyhajító – aki szintén egy korosztállyal fiatalabb – a világ- és európai ranglistán elfoglalt helyezése alapján is döntőesélyes a finn városban.

Strigencz Zalán diszkoszvető az egyetlen VEDAC-os, aki a saját korosztályában versenyez a junior Eb-n, az elmúlt időszakban jó formát mutatott, és tőle is reálisan várhatjuk, hogy bejut a vasárnapi fináléba.

A VEDAC-os négy sportoló és három edző – Török Krisztián, Mozsdényi Dávid és Dobos Máté – a legnépesebb küldöttség a kontinensviadalon a magyar válogatotton belül.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.