Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kalmár Ákos 22. lett 1500 méter gyorson

2021. július 30. 14:22 // Forrás: MTI
Nem jutottak döntőbe a magyarok 1500 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyén: Gyurta Gergely a 15., Kalmár Ákos a 22. helyen zárt a leghosszabb medencés számban pénteken.

Gyurta Gergely 15:01.85, a Balaton Úszó Klub Veszprém 21 esztendős versenyzője, Kalmár Ákos 15:17.02 perccel ért célba; mindketten messze elmaradtak egyéni legjobbjuktól.

"Nagyon jól éreztem magam. Amióta kint vagyunk Japánban, minden fantasztikus. Ez a legjobb olimpia, még akkor is, ha maszkot kell hordani és nincsenek nézők. Végre nem stresszeltem. Elégedett is vagyok, mert a májusi, budapesti Európa-bajnoksághoz képest nagyot javítottam" - fogalmazott Gyurta, aki a jövőjével kapcsolatban annyit mondott, hogy a decemberi rövidpályás Eb-n még indul, "onnantól viszont minden bónusz".

Ahogy 800-on, úgy most 1500 méteren sem volt jó az utazósebesség, de ezúttal még jól sem esett az úszás. Egy ideig jól ment, aztán elfáradtam. Ilyen időt máskor edzésből is tudok. Nem tartom magam rossz úszónak, de úgy néz ki, pocsék versenyző, azaz csak edzésmenő vagyok

- értékelt keserűen Kalmár, aki 800 méteren is 22. lett.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás (archív)

Korábban:

Kapcsolódó cikk
Kalmár Ákos 22. lett 800 méter gyorson
A Balaton Úszó Klub Veszprém 21 esztendős versenyzője, Kalmár Ákos a 22. helyen zárt 800 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi napján.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.