Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Varga Gréta alig 17 évesen ötödik lett az U20-as vb-n

2021. augusztus 22. 21:01 // Forrás: MASZ
A veszprémi SVSE kiválósága, Varga Gréta 10:48.34-es eredményével az ötödik helyen ért célba a 3000 m akadályfutás tizenhat fős mezőnyében a Nairobiban rendezett U20-as világbajnokságon. Tóthné Stupián Anikó tanítványa ezzel a szám legjobb európai versenyzője lett.

Nem volt könnyű Varga Gréta helyzete 3000 méteres akadályfutásban. Az SVSE 17 éves atlétájának a megszokottnál kevesebb nevező miatt csupán egyetlen alkalma volt a bizonyításra. Ennek ellenére szépen helyt állt a szám pénteki döntőjében, sőt!

A magyar szövetség beszámolója szerint az első pár körben a kenyai és az etióp versenyzők megléptek, a magyar tehetség pedig jól tartotta mögöttük az elején kiharcolt pozícióját. A győzelem Jackline Chepkoeché lett, aki 9:27.40-es idejének köszönhetően a jövő évi felnőtt világbajnokságra is kvalifikálta magát. A júliusi U20-as Eb-n ezüstérmet nyerő Varga ezúttal 10:48.34-et futva az 5. helyen ért célba a 16 induló közül, amivel a legjobb európai versenyző lett.

Varga Gréta a 3000 m akadályfutás legjobb európai versenyzője lett - Fotó: MASZ Varga Gréta a 3000 m akadályfutás legjobb európai versenyzője lett - Fotó: MASZ

Gréta maximalizmusára jellemző, hogy még egy ilyen szép eredmény és nehéz körülmények ellenére is valamelyest elégedetlenül értékelt.

Sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Az ötödik helyezésnek nagyon örülök, viszont az időm sajnos nagyon gyenge. Nyilván betudható ez a magaslatnak, nem tudom, őszintén. Én mindent kiadtam magamból, amit tudtam, és ez számít a legjobban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.