2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Elkészült az uszoda, épül a színház, tervezik a völgyhidat

A Modern Városok Program idén átadott projektjeiről és folyamatban lévő beruházásairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara alpolgármester.

Több mint 100 milliárd forintos keretösszegből 13 projekten dolgozik együtt az önkormányzat és a kormány a Modern Városok Programban. A 2016-ban aláírt együttműködési megállapodás révén megvalósuló fejlesztések alapjaiban határozzák meg Veszprém arculatát, jobb életszínvonalat nyújtanak a lakosságnak, kedvezőbb helyetbe hozzák a gazdasági társaságokat, és nem utolsó sorban gyarapítják a város vagyonát – mutatott rá a program fontosságára az alpolgármester, aki sorra vette az idén átadott vagy még átadásra váró projekteket, valamint azokat is, amelyeken jelenleg is dolgoznak. 

Ezek valósultak meg az elmúlt évben

Ezeken dolgoznak most

  • Folyamatban van az Iparos park kivitelezése, a 8,8 milliárd forintos projekt során egy új képzési központ létesül a Házgyári úton valamint a Jendrassik-Venesz Technikumban, melynek célja a piacképes szakemberek képzésének erősítése.
     
  • Zajlik a színházfelújítás első ütemének kivitelezése, ami jövőre fejeződhet be, és a melléképületeket érinti. A főépület felújításához elkészültek a tervek, a kivitelezés a tervek szerint 2024-ben kezdődhet meg. A teljes projekt 9,28 milliárd forintból valósul meg. 
     
  • 4,5 milliárd forint állami támogatásból és 500 millió forint önerőből összesen 11 kilométernyi belterületi út újul meg 2023-ig, a közművek kiváltása idén megkezdődhet több helyszínen, maga az útépítés leginkább a következő évben történik majd és 2023-ra fejeződik be.
     
  • Az Aranyos-völgyi híd tervezése elhúzódott, várhatóan ez a munkafolyamat 2022-re fejeződhet be, ezután a NIF Zrt. projektgazdaként kiírja a feltételes közbeszerzést a kivitelezésre. Az alpolgármester azt mondta: a kivitelezés pontos határidejét egyelőre nem látni, ő arra számít, hogy 2025-ig megvalósulhat a város jelenlegi úthálózatát nagy mértékben tehermentesítő új híd.

 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők, köztük Ovádi Péter által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.
Kezdődik a madáretetési szezon!
Kezdődik a madáretetési szezon!
A 132. országos énekesmadár-etetési szezon kezdetére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely arra is emlékezteti a lakosságot, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja - olvasható az egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Mit jelent az intelligens tájhasználat a régióban, hogyan lehet fenntartható életmódot folytatni itt?
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Ovádi Péter, az Agrárminisztérium Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója írt alá az Állatorvostudományi Egyetemen. Sótonyi Péter bejelentette: az Egyetem a 2021-es nagy érdeklődésre tekintettel 2022-re is meghirdeti az „Év Állatvédő Óvodája” pályázatot, ezúttal általános iskolás kategóriával is bővítve.
Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata díjakat
Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata díjakat
A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és munkaerőpiaci programja, a Balansz Program már évek óta díjjal jutalmazza azokat a cégeket, amelyek családbarát jó gyakorlatokat vezetnek be és ezeket innovatív módon a munkatársak igényei szerint alakítják.