2022. november 29.
//
Taksony névnap

Három bajnoki címet szerzett az SVSE

A veszprémi Sortolj Velünk SE felnőtt atlétái három bajnoki cím mellett egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a hétvégén Nyíregyházán rendezett fedett pályás országos bajnokságon.

A Nyíregyházi Atlétikai Centrum először adott otthont a fedett pályás országos bajnokságnak.A február utolsó hétvégéjén rendezett megmérettetés a hazai atlétika legrangosabb téli versenyének számít, amelyen a veszprémi SVSE kimagaslóan teljesített.

Az első versenynapon két bajnoki cím is született, az elsőt Varga Gréta Barbara szerezte 1500 m síkfutásban. Taktikus futással, óriási hajrával, 4:22.22-vel bajnokként állhatott fel a dobogóra. A nap második aranyérmét Bartha-Kéri Bianka vehette át, aki 400 m-en 53.44-es egyéni csúccsal ért be elsőként lépte át a célvonalat.

A későbbi győztes Bartha-Kéri Bianka, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 800 méteres síkfutás versenyszámában a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27- én. MTI/Czeglédi ZsoltA későbbi győztes Bartha-Kéri Bianka, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 800 méteres síkfutás versenyszámában a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27- én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az SVSE két kiválósága, Kéri Bettina és Szögi István Dániel is a harmadik helyen zárt; Bettina 60 m síkfutásban 7.57-es időeredménnyel, míg István 1500 m síkfutásban 3:44.87-tel vehetett át bronzérmet.

Szombaton rajthoz állt Kiss Gergő Xavér is 1500 m-en, aki ötödik lett (3:55.01). 400 m síkfutásban a nők mezőnyében Kovács Noémi 58.98-cal végzett, míg a férfiaknál Kubasi János 49.73-mal, Takács Dávid pedig 52.18-cal ért célba.

Varga Gréta Barbara - Fotó: SVSEVarga Gréta Barbara - Fotó: SVSE

Az SVSE kiváló atlétái vasárnap is magabiztosan álltak a rajtvonalhoz. Bartha-Kéri Bianka szerezte a nap első aranyát, ezzel duplázott. A veszprémi olimpikon 800 m síkfutásban címvédőként lépett a pályára és végül magyar bajnok lett (2:02.64). A férfiak mezőnyében Kiss Gergő Xavér szezonbeli legjobbjával, 1:51.39-cel a harmadik helyen végzett, míg mögötte a 2004-es születésű Kubasi János 1:51.60-nal, egyéni csúccsal zárt.

A nap leghosszabb versenyszámában, a férfi 3000 m-es síkfutásban Szögi István Dániel ezüstérmet vehetett át szezonbeli legjobb időeredményével (8:09.79).

Szögi István (balra) - Fotó: SVSESzögi István (balra) - Fotó: SVSE

A 60 m-es női síkfutás bronzérmese, Kéri Bettina 200 m-en is indult, szezonbeli legjobbjával (25.74) ért célba a hatodik helyen.

A kétnapos esemény zárásaként a 4x400 m váltófutás következett. A nők mezőnyében a Kéri Bettina, Varga Gréta Barbara, Kovács Noémi, Bartha-Kéri Bianka összeállítású váltó a negyedik helyezést érte el (3:53.24). A férfiaknál pedig a Takács Dávid, Kiss Gergő Xavér, Szögi István Dániel és Kubasi János alkotta kvartett a dobogó harmadik fokára állhatott fel (3:21.68).

vehir.hu

További cikkek

Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.
Jól szerepeltek a veszprémi atléták a korosztályos bajnokságon
Jól szerepeltek a veszprémi atléták a korosztályos bajnokságon
A veszprémi Sportolj Velünk SE korosztályos versenyzői remek eredményeket értek el az elmúlt hétvégén Debrecenben rendezett összetett magyar bajnokságon.