Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér

2022. május 12. 12:00
Alig telt egy hét a Gizella-napok programjai és koncertjei után, ismét kisebb fesztiválhangulat várható a veszprémi belvárosban. Mindez az előttünk álló szombaton főleg a Szabadság térre korlátozódik, ahol első alkalommal rendezik meg a Dzsembori névre keresztelt zenés, jótékonysági rendezvényt.

A Dzsemborit négy szomszéd találta ki és hívta életre, ebben az esetben azonban nem a kerítésen könyöklő kertszomszédokról van szó, hanem belvárosi vállalkozókról, akik a szórakozást ötvözték a jótékonysággal.

A Papírkutya kultúrbisztró, a Wine&Vinyl bakelit és borbár, a Molnár Fotó és a Magnet Bank üzlethelyei egymás mellett, illetve egymással szemközt találhatók a Szabadság tér bejáratánál. Ezek a vállalkozások fogtak össze és hívták életre a szombaton debütáló Dzsembori nevű rendezvényt, amelyen amellett, hogy országosan ismert zenészek is fellépnek, a délutáni programokat megtöltötték jótékonysági és szemléletformáló foglalkozásokkal is.

Pékné Rétalvi Bernadettől, a Papírkutya tulajdonosa és a Dzsembori szervezője portálunknak elmondta, hagyományteremtő céllal vágtak bele a rendezvénysorozat megszervezésébe, amelynek fontos pillérei a közönség szórakoztatása, miközben egy fontos társadalmi üzenetet is felkarolnak.

Utóbbi az első Dzsembori alkalmával az állatvédelem és a felelős állattartás témája lesz, éppen ezért a délutáni programokat ehhez kapcsolódó előadásokkal és foglalkozásokkal töltötték meg.

13 órától az állatvédelemhez kapcsolódó játékos feladatokkal, kvízzel, társasjátékokkal készülnek, ahol a szakmai segítséget az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjától, valamint az Állatvédelem Gyerekeknek portáltól kaptak. Az autós forgalom elől lezárt téren jelen lesznek a Kabóca Bábszínház színészei is, a Molnár Fotó pedig kutya-gazdi fotózással készül, ezért a szervezők biztatják az érdeklődőket, hogy a házi kedvenceikkel együtt érkezzenek majd.

Az egész rendezvény a jótékonyság szellemében valósul meg, a helyszíni adományokból a Vackoló Állatvédő Egyesületet és az általuk üzemeltetett menhelyet fogják támogatni.

Ami pedig az igazi fesztiválhangulatot illeti, este 6 órától DJ Cyborg Templar zenél, 8 órától a Random Trip zenekar lép fel, végül ismét Cyborg biztosítja a zenét egészen éjfélig.

A belépés díjtalan lesz, a szervezők pedig azt ígérték, további hasonló programokkal készülnek a jövőben is, ahol egy másik jótékony ügyet szeretnének felkarolni majd.

Az esemény ideje alatt, szombaton 13 órától vasárnap hajnali 3-ig a a Szabadság tér Brusznyai u. és a Szabadság téri körforgalom közötti része forgalom elől elzárt terület lesz, nem érintve a Horgos utca, Virág Benedek utca és a Buhim utca forgalmát. Az Óváros tér a Horgos utca felől lesz megközelíthető, a teret elhagyni pedig a Buhim utca irányában lehet. A V-Busz érintett járata ebben az időszakban terelőútvonalon közlekedik.

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.