2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Varga Gréta remek győzelme Hollandiában

A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.

Vasárnap a hollandiai Tilburg városában rendezték a Warandeloop nevű nemzetközi mezeifutó-versenyt, melynek az U20-as kategóriában a nők és a férfiak viadalán is képviseltette magát Magyarország – számol be a hazai szövetség honlapja

A nők között a 18 éves Varga Gréta több mint félperces előnnyel ért célba elsőként: a 4,3 kilométeres távot 14:55 perc alatt teljesítette. A megméretésen harminc holland és egy amerikai fiatalt utasított maga mögé – olvasható az utanpotlassport.hu oldalon.

Varga Gréta nem talált legyőzőre Hollandiában - Fotó: MASZVarga Gréta nem talált legyőzőre Hollandiában - Fotó: MASZ

A szintén 18 esztendős Kovács Ferenc Soma is kitett magáért, és az 56 fős mezőnyben az előkelő negyedik helyen végzett. Kovács a 6,2 kilométeres pályán 18:20 percet futott, és csupán két másodperccel maradt le a dobogóról.

Mindkét ígéret a veszprémi SVSE-ben, Tóthné Stupián Anikó szakmai felügyelete mellett készül.

vehir.hu

További cikkek

Megvédte címét a Sportolj Velünk SE
Megvédte címét a Sportolj Velünk SE
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) hatodik alkalommal hódította el a mezei futó bajnokság vándorserlegét. A bakonyi atléták kiemelkedően teljesítettek az elmúlt hétvégén Gödöllőn rendezett megmérettetésen.
Bajnoki címre esélyes hazaiak
Bajnoki címre esélyes hazaiak
A felnőtt és az U16-os téli dobó országos bajnokságot követően a hétvégén az U20-as és U18-as korosztályt látja vendégül a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) március 25-26-án a veszprémi stadionban.
Országos csúcs a szenioroknál
Országos csúcs a szenioroknál
Hét bajnoki érmet nyertek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szenior sportolói a 2023. évi szenior fedett pályás országos atlétikai bajnokságon.
Három érem, két kvóta
Három érem, két kvóta
Három bajnoki éremnek és két Európa-kupa-kvalifikációnak örülhetett a VEDAC a téli felnőtt és U16-os dobó országos bajnokságon, melyet a veszprémi egyesület bonyolított le a mögöttünk hagyott hétvégén.
Bartha-Kéri Bianka centikkel maradt le az Eb-döntőről
Bartha-Kéri Bianka centikkel maradt le az Eb-döntőről
A veszprémi SVSE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka rendkívül bátor futással a negyedik helyen ért célba szombati elődöntős futamában, ezzel éppen nem jutott döntőbe női 800 méteren az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.