Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éles József kontra Kékes testvérek

2023. március 28. 6:01
Az ezredfordulón a Dunaferr 5800 néző előtt verte a Veszprémet és bajnok lett a kézilabda NB I-ben, Éles József csalást kiáltott... – Darcsi István jegyzete.

A zsinórban három magyar bajnoki címet nyert, és akkor már kilencszeres aranyérmes veszprémi férfi kézilabdacsapatnak az ezredfordulón nem sikerült diadalmaskodni az NB I-ben. 2000-ben ugyanis fennállása során először és utoljára az akkor sokkal jobb pénzügyi háttérrel rendelkező Dunaferr SE végzett az élen.

Szinte az utolsó pillanatig mindkét csapat előtt nyitva volt az aranykapu, melyen végül a dunaújvárosiak tudtak belépni. De hogy! A bajnokság utolsó előtti fordulójában rendezték az aranyérem sorsáról döntő rangadót a Duna-parti városban 5800 néző előtt, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel a Dunaferr a kis csarnokból a jégcsarnokba vitte a meccset. Az utolsó pillanatig kiélezett csatát végül a hazaiak nyerték 18:17-re. Óriási buli kezdődött a dudaszó után. Nehéz elképzelni, mi történt volna, ha a veszprémiek győznek, hiszen minden elő volt készítve az újvárosi bajnoki cím megünnepléséhez. Hatalmas nyomás nehezedett a nézőtérről a pályára, és ez minden bizonnyal hatott a két játékvezetőre, Kékes Csabára és Kékes Pálra. Az egyébként kiváló bírópáros talán nem merte elrontani a hazai szurkolók örömét.

Kékes Csaba és Kékes Pál emlékplakettet vehetett át Iváncsik Gergő és Gulyás Péter 2017. augusztus 27-ei búcsúmeccsénKékes Csaba és Kékes Pál emlékplakettet vehetett át Iváncsik Gergő és Gulyás Péter 2017. augusztus 27-ei búcsúmeccsén

A Fotex KC részéről Éles József a lefújás után a Kékes testvéreket okolta a vereségért a Duna Televízió mikrofonja és kamerája előtt, amit zokon vettek az ikrek és feljelentették a világklasszis kézilabdázót. Interjúkészítés szándékával felhívtam Kékeséket. A tárcsázás után megdöbbentem, mert a Nemzetbiztonsági Hivatal jelentkezett, ahonnan kapcsolták a bírópáros egyikét, Pált, ugyanis számomra akkor derült ki, hogy mindketten ott dolgoznak, én ugyanis csak egy ismeretlen budapesti telefonszámot kaptam. Az ikrek vérig sértődtek a gyanúsítás miatt – hogy esetleg szándékosan segítették aranyéremhez a Dunaferrt –, és a feljelentés visszavonását Éles József nyilvános bocsánatkéréséhez kötötték. Azt elfogadták volna, ha azt nyilatkozza, hogy rossz formában, tudásuk alatti színvonalon vezették a rangadót, de azt, hogy csaltak, kikérik maguknak!

Újabb telefon – ezúttal Élest hívtam. Hogy első blikkre mit mondott erre Józsi, azt jobb, ha nem idézem, néhány szót amúgy is csupán kipontozva lehetne leírni… Aztán belátva, hogy ezzel csak saját magának árt – hiszen képtelenség bebizonyítani a szándékos részrehajlást –, a Fotex KC kiválósága elfogadta az alkut, és nyilvánosan megkövette Kékeséket.

Ezután új sorozatba kezdtek a veszprémiek: egymás után nyertek hat bajnoki címet.

Darcsi István
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.