Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Chema Rodríguez: így a legrosszabb veszíteni

2024. július 31. 12:29 // Forrás: MTI
Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint úgy a legrosszabb veszíteni, ahogyan a magyar férfi kézilabda-válogatott tette szerdán Norvégiával szemben a párizsi olimpián, a csoportkör harmadik fordulójában.

Az utolsó tíz percen belül kétszer is támadtak a magyarok a kétgólos vezetésért, de egyszer sem jártak sikerrel, a skandinávok pedig a 16. perc (7-6) után az 57. percben (24-23) ismét vezettek. Már csak 61 másodperc volt hátra, amikor Lékai Máté egyenlített, majd egy bravúros labdaszerzés után Imre Bence egyedül vezette a labdát a kapura, de Torbjörn Bergerud védeni tudott, végül Alexandre Blonz két másodperccel a vége előtt bedobta a norvégok győztes gólját (26-25), így a végig taktikusan védekező, a játékot tudatosan lassító magyar együttes pont nélkül maradt.

Kapcsolódó cikk
Őrült hajrában kapott ki Norvégiától a férfi kézilabda-válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-25-re kikapott Norvégiától a párizsi olimpián szerdai versenynapján, a csoportkör harmadik fordulójában.

Fantasztikus mérkőzést játszottunk hatvan percen keresztül az egyik legjobb csapat ellen. Mindig azt mondjuk, hogy egy ilyen válogatottal szemben szeretnénk versenyképesek lenni. Most volt esélyünk nyerni, egészen a végéig küzdöttünk. A lehető legrosszabb forgatókönyv alakult ki, így a legrosszabb veszíteni, sajnálom a srácokat, mert nagyon sokat dolgoztak

- idézte Rodríguezt a magyar szövetség honlapja.    

A spanyol edző hozzátette, Imre Bencét is nagyon sajnálja, mert megérdemelte volna a győztes gólt. Megjegyezte: a kezükben volt a meccs, mégis pont nélkül maradtak, ez egy rossz tapasztalat, egy ideig benne marad a fejekben, de fel kell ébredniük belőle.

Imre Bence (b) és a norvég Kristian Skinstad a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia - Magyarország mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én. Norvégia-Magyarország 26-25. MTI/Illyés TiborImre Bence (b) és a norvég Kristian Skinstad a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia - Magyarország mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én. Norvégia-Magyarország 26-25. MTI/Illyés Tibor

Rodríguez kifejtette, a sporthoz szerencse is kell, ezen a tornán csapata eddig nem volt szerencsés, de fel kell állniuk, és tovább kell lépniük, hiszen várnak még rájuk meccsek.

A magyarok szombaton 35-32-es vereséget szenvedtek Egyiptomtól, hétfőn 35-25-re legyőzték Argentínát, pénteken a világbajnok Dániával, vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

"Gratulálni tudok mindkét csapatnak, nagy meccset játszottunk reggel kilenckor" - fogalmazott az M4 Sporton Bodó Richárd. "Nem Imre Bencén múlt, más is hagyott ki helyzeteket. Megérdemeltük volna a két pontot, sajnálom, hogy kikaptunk. Taktikailag és fizikailag is rendben van a csapat, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk győztesként lejönni a pályáról."

A magyar csapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia - Magyarország mérkőzés után a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én. Norvégia-Magyarország 26-25. MTI/Illyés TiborA magyar csapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia - Magyarország mérkőzés után a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én. Norvégia-Magyarország 26-25. MTI/Illyés Tibor

Ligetvári Patrik szerint a norvégoknak szinte semmi esélyük nem volt, mert a magyarok megpróbálták a kulcsjátékosokat jobban fogni, és bíztak a kapusaikban.

Büszke vagyok a csapatra, mert ha kicsit jobban koncentrálunk, ez a mérkőzés meglehetett volna. Jobban megérdemeltük volna a győzelmet, de ők pontosabban játszottak. Remélem, sokan nem haragudtak Imre Bencére, lesz még sok gól, amit ilyenkor be fog dobni

- hangsúlyozta a veszprémi védekező-specialista.

"Az elején nagyon jó volt a védekezés, megbeszéltük a többiekkel, mi az enyém" - értékelt a tíz védésig jutó Palasics Kristóf. "Segítettük egymást, jött egy-két bravúr, sajnálom, hogy a második félidőben ez elmaradt, nagyon rossz így kikapni, rossz a szánk íze, de van még két mérkőzés a csoportban. A második játékrészben bepattantak rólunk a labdát, ezeket visszanézzük majd" - tette hozzá.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.