Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C

„Már megnyertük a bajnokságot!”

2024. október 22. 10:54
A veszprémiek menetelnek, a szegediek viszont megbotlottak a férfi kézilabda NB I hétvégi fordulójában. Korábban egy ilyen baki már el is döntötte az aranyérem sorsát, most azonban még korai lenne ünnepelni a királynék városában.

Húsz éve történt – 2004. szeptember 22-én. A Fotex KC Veszprém férfi kézilabdázóinak csapatbusza Nyíregyházáról tartott hazafelé. Zdravko Zovko vezetőedző gárdája végig vezetve, de szoros meccsen aratott 28-32-es győzelmet az oroszlánbarlangnak tartott nyíregyházi sportcsarnokban. Teljes fordulót rendeztek azon a szerdai napon a férfi kézilabda NB I-ben, ezért a srácok megkérték Czabula Ferenc pilótát, hogy az esti tízórás hírekre hangolja át a busz rádióját a Kossuth adóra. A közélet eseményei után a sporthírek következtek, és más eredmények mellett bemondták, hogy a Pick Szeged csak 31-31-es döntetlent ért el Budapesten a PLER-Airport otthonában. A váratlan hírre Gál Gyula reagált a leggyorsabban: „Akkor már meg is nyertük a bajnokságot!” Egy pillanat alatt hatalmas röhögés tört ki a buszon a remek poén hallatán, ami azonban sok igazságot tartalmazott.

A bajnokság folytatásában a Fotex százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az alapszakaszt, míg a szegediek végeztek a második helyen öt ponttal lemaradva a budapesti döntetlen és a veszprémiek elleni két vereség miatt. Aztán jött a rájátszás, melyet a versenykiírás szerint a Fotex eggyel több bónuszponttal kezdte, mint a Pick. Mivel mindkét csapat hozta a kötelezőket, és az egymás elleni hazai meccset, így a bajnokság végén is megmaradt közöttük az egy pontnyi különbség. 2005. május 21-én bebizonyosodott, hogy Gál Gyula nyolc hónappal korábbi beszólása nem poén volt, hanem maga a valóság – a veszprémiek megnyerték a bajnokságot.

Az idei bajnokságban még semmi sem dőlt elAz idei bajnokságban még semmi sem dőlt el

Ez a történet szombaton jutott eszembe, amikor meghallottam, hogy az örök rivális szegediek 32-27-re kikaptak Csurgón. Most azonban annyiban más a helyzet, hogy a bajnoki cím sorsáról az alapszakasz első két helyezettjének részvételével megrendezésre kerülő párharc dönt, tehát menet közben egy-két botlás simán belefér. Ez a rendszer a 2016-2017-es idény óta működik, miután a korábbi rájátszás több próbálkozás után megbukott, hiszen a fent említettek alapján húsz évvel ezelőtt már szeptember végén megjósolható volt, hogy melyik együttes lesz a magyar bajnok.

Sokszor irigykedve figyelem a világ legerősebb férfi kézilabda-bajnoksága, a német Bundesliga küzdelmeit, ott ugyanis nincs előre lefutott meccs, a listavezető is simán kikaphat egy kis csapat otthonában, ha nem teljes odafigyeléssel és erőbedobással játszik. Nálunk ellenben az addigi két százszázalékos gárda összecsapását a veszprémiek tizenöt(!) góllal nyerték meg vasárnap Győrben...

Darcsi István
Baumann Béla
további cikkek
Mi lesz a profi sportkarrier után? Erről jut eszembe… Mi lesz a profi sportkarrier után? Sikeres pályafutása csúcsán a sportoló nem feltétlen gondol arra, mi lesz a visszavonulása után, pedig életének az a leghosszabb szakasza, és ha nem készül rá tudatosan, annak kegyetlen következményei is lehetnek. 2024. október 24. 14:28 Az edző nem kerülheti el a sorsát Erről jut eszembe… Az edző nem kerülheti el a sorsát Lehetsz akármilyen sikeres szakember, mégis úgy kell élned, hogy a táskád mindig útra készen álljon, mert úgyis mások döntenek a sorsodról. De ez benne van a pakliban... - nyilatkozta a neves horvát kézilabdaedző, Zdravko Zovko a róla készült portrékönyvben. 2024. október 17. 12:02 Változnak az idők az átigazolási piacon Erről jut eszembe… Változnak az idők az átigazolási piacon Manapság már nem csak az arra kijelölt időszakban, hanem folyamatosan nagy harc zajlik az átigazolási piacon. Játékosokat adnak-vesznek, és alkudoznak, mint az isztambuli bazárban, mert a sport ma már elsősorban nem egészségvédő és szórakoztató tevékenység, hanem óriási üzlet, hiszen rengeteg pénz forog benne. 2024. október 14. 9:35 A hepe után jön a hupa? Erről jut eszembe… A hepe után jön a hupa? Egyszer fent, egyszer lent. Ilyen az élet. Micimackót idézve: a hepe után jön a hupa... Hasonló utat járt be az elmúlt két évben a magyar labdarúgó-válogatott: 2022-ben és tavaly siker siker hátán, idén azonban egyik kudarc követi a másikat. Jó lenne, ha újra fordulna a kocka. 2024. október 8. 11:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.