Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

10 cikk, ami nagyot ment idén a Vehiren

2018. december 31. 4:00
A kétnyelvűség mindent vitt 2018-ban, olvasóinkat a belvárosi körforgalom-építés is érdekelte. Mutatjuk az év tíz legolvasottabb cikkét.

10., 8., 3. A dupla körforgalom építése

A belvárosi építkezés annyira érdekelte olvasóinkat, hogy az év tíz legolvasottabb cikke közül három is ezzel foglalkozott. Tizedik helyen az őszi forgalmi rendet bemutató, Harmadik üteméhez érkezett a kettős körforgalom építése című anyagunk szerepel a listán, nyolcadik a januári bemutatónk, ahol még csak látványterveken létezett az új csomópont. A dobogó alsó fokára a nyári forgalmi rendet bemutató cikkünk került.

9. A Pro Urbe díj

Az egyik legrangosabb városi elismerést, a Pro Urbe díjat minden évben a márciusi nemzeti ünnephez kapcsolódóan adják át. Az idei díjazottak Imre Frigyesné, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter voltak.

7. Átadták a várpalotai elkerülőt

Az új útszakasszal Várpalota mentesült a napi közel 20 000 áthaladó gépjármű zajától és szennyezésétől. A beruházás két ütemben készült el, az elsőt 2014-ben, a másodikat 2016-ban kezdték el. Az első ütemben mintegy 6 kilométernyi kétszer két sávos út, 2,4 kilométer hosszú egyéb országos útszakasz készült el. A második ütemben 3,4 kilométernyi kétszer két sávos, valamint 1,5 kilométer hosszú egyéb országos út épült.

6. Nyugdíjba vonult dr. Halmai Anna

"Dr. Halmai Anna Veszprém egyik ikonikus gyermek háziorvosa volt, így aztán most, hogy közel 54 év után nyugdíjba vonul, sokaknak fog hiányozni" - írtuk a szeptember elsején megjelent cikkünkben, és igazunk lett: az interjút rengetegen olvasták, az idén megjelent közel háromezer cikkünk közül a hatodik legnépszerűbb lett.

5. Megnyitott a Decathlon

A sportszeráruház népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy négy cikket kivéve minden másnál nagyobb olvasottságot produkált a megnyitóról szóló tudósításunk. A megnyitón Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy az áruház nyitásával Veszprém többszörösen is jól jár: új munkahelyek jönnek létre, a közösség gazdagodik, és a város által nyújtott szolgáltatások köre is bővül.

4. Átalakul a helyi járatos közlekedés

A toplistánk negyedik helyére az a cikk került fel, amit még nyáron, a V-Busz alapítása kapcsán írtunk, mára azonban sokkal többet tudhatunk már a veszprémi tömegközlekedés új időszakáról. Például azt, hogy a következő két hétben bárki ingyenesen kipróbálhatja az új buszokat.

2. Veszprém a legélhetőbb vidéki város

Ez talán nagyképűség lenne, ha mi állítanánk; de nem mi mondjuk, hanem a Haszon magazin, akik tavasszal 22 magyar várost vettek nagyító alá, és azt állapították meg, hogy közel két tucat szempont és több száz adat alapján Budapest után Veszprémben a legjobb élni.

1. El kell felejteni, hogy a gyerekkori kétnyelvűség káros hatással lehet a nyelvi- vagy a személyiség fejlődésre

Dr. Navracsics Judit nyelvésszel arról beszélgettünk, hogy milyen kortólérdemes második nyelvre tanítani a gyerekeket, van-e bármi káros hatása annak, ha már csecsemőkortól kezdve párhuzamosan ismertetjük meg velük a magyart és valami más nyelvet? Mint kiderült, nincs, sőt, a nyelvtudás nemcsak önmagában érték, de a gondolkodámódunkat is megváltoztatja, fejleszti.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.