Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megvalósítani a gyerekkori álmot – útinapló

2014. május 31. 10:27
Képekkel, videókkal illusztrált szurkolói napló a kölni férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőtől. Frissítve: hétfő, 7 óra.

Hétfő, 7 óra

Vasárnap reggel már kellően fáradtak, s kissé csalódottak is voltunk a torna alakulása miatt, így a reggeli után egy kis sörrel, illetve Unicummal kellett magunkat meccslázba hozni. Miután ez megtörtént, fel is pörögtünk, majd kb. délben egyből megcéloztuk az arénát. Ott ismét sokan gyülekeztek már, 13:30 körül már együtt hangolt a veszprémi tábor.

Ahogy odaértünk, egyből elkönyvelhettünk egy kisebb magyar sikert, honfitársaink ugyanis éppen ekkor verték meg a flensburgi duót a népszerű célbadobós játékban. S találkoztunk egy korábbi flensburgi legendával, a dán Lars Christiansennel is.

Előzőleg már meséltem a „kijelölt” szektorokról, ahol az elődöntőben együtt szurkoltak az MKB-MVM szimpatizánsai. Nos, másnap rendezők – tanulva az egy nappal korábban történtekből – lényegesen nagyobb számban jelentek meg ezeknél a szektoroknál, s mindenkinek megnézték a jegyét, hogy valóban az őt megillető helyre igyekszik-e. Leleményes azonban a veszprémi szurkoló, ezért aki bement a szektorába, az kihozott magával egy másikat, amit egyből tovább is tudott adni egy társának. Így – ha egy kicsit macerásabban is –, de ismét egy helyen buzdíthattuk a fiúkat.

Csodálatos volt a hangulat, a németek tényleg óriási showt varázsoltak ebbe a csodaszép csarnokba. Ennyi büfét egy helyen még sosem láttam. Hiába voltunk húszezren, háromnál többen sosem álltak előttem a sorban. Elképesztően profi volt a szervezés.

A meccs is jól alakult, egészen a végéig. A helyszínen mindenki úgy érezte, hogy az utolsó percekben csúnyán belenyúltak a meccsbe a játékvezetők. Mellettünk kieliek ültek, s ők is kifütyülték a bírókat. Hatalmas közfelháborodást tapasztaltam percekkel a lefújás után is. Később ez az érzés csalódottsággá alakult, de összességében óriási élmény volt itt lenni.  Minden szép és jó volt, a mi meccseink kimenetelét leszámítva. A csarnokból távozva aztán már közel sem volt letargikus hangulat, sőt, a metróaluljáróban már ment az éneklés. Mindenki büszke volt arra, hogy ideáig eljutottunk, s a Barcával vívtunk egy ki-kimeccset.

A döntőben a Flensburgnak szurkoltunk. Nos, ez a találkozó sem a mi szánk íze szerint indult, hiszen hattal is vezetett már a Kiel, aztán a Flensburg csodát tett. Rengeteg kielit láttunk, akik nagyon csalódott voltak ez eredmény, de mi örültünk a „kisebbik” gárda sikerének.

Legutóbb meséltem német „emberünkről”, aki szombaton nyakon borította a barátomat sörrel. Engesztelésként a bronzmeccsre hozott nekünk egy korsót, ami nagyon szimpatikus gesztus volt. Az viszont már lényegesen kevésbé, amikor a döntő végén – örömében – egy másik teli pohár „folyékony kenyeret” előre hajított a tömegbe.

Mivel három napig sörön és kolbászon élünk, a meccs végén még bementünk a városba, hogy egy megkóstoljuk az itteniek körében nagyon népszerű csülköt. Aztán rövidre zártuk a „mulatozást”, hiszen ma reggel már korán elindulunk haza.

 

A gyerekkor álmomat ugyan nem sikerült megvalósítani, még nem lehettem ott a csapatom első BL-győzelménél, de óriási élménnyel lettem gazdagabba. S talán jövőre majd sikerül! Mindenesetre én itt leszek, már a jegyemet is megváltottam. 

Vasárnap, 11 óra

Szombat délelőtt ismét ellátogattunk a belvárosba, ahol ekkor már szép számban gyülekeztek a szurkolók. A városban sétálva határozottan érezni lehetett, hogy egy nagy sportesemény helyszínén járunk. A helyiek mindenhol nagyon kedvesek voltak velünk. Még azok is érdeklődtek, hogy milyen meccsre jöttünk, akik nem követik a kézilabda eseményeit. Mindenhol sok sikert kívántak nekünk. Mi pedig jókedvűen, bizakodva sörözgettünk, majd metróval „megcéloztuk” az arénát.

A veszprémi törzsszurkolók az esemény helyszínéhez közel szerveztek egy találkozót annak érdekében, hogy a csarnokon belül megpróbáljunk egy helyre tömörülni és egységesen szurkolni. Megjelöltek négy szektort, hogy oda próbáljunk „beszivárogni”. Közben ment a „hangpróba”, kiváló hangulatban vártuk, hogy végre belépjünk a csarnoka.

Az eltervezett akció pedig kiválóan sikerült, hiszen egy markáns B-közép jött össze az említett négy szektorban. Természetesen mi is csatlakoztunk hozzájuk, üresen hagytuk a saját székeinket, s inkább a lépcsőn állva szurkoltunk a veszprémiekkel. Ahogy láttam, egy néző tette csak szóvá, hogy foglalt a helye. Oda is jött egy biztonsági őr, hogy a helyére irányítsa az „eltévedt” magyart, aztán látta, hogy szélmalomharcot folytat, így neki sem kellett távozni közülünk. Egyébként a rendezők – meglepő módon – abszolút nem vitték túlzásba a biztonsági intézkedéseket. Egyszer, még a csarnokon kívül megnézték a jegyünket, utána senki nem foglalkozott azzal, hogy ki hova megy.

Sokáig szinte üres volt az a hatalmas csarnok, negyed órával a kezdés előtt még fél ház volt, mert a szurkolók még a vendéglátó egységekben alapoztak, de a kezdésre aztán csordultig megtelt a hatalmas létesítmény. Természetesen szurkoltunk becsülettel, de azért amikor 18 ezer német nekiállt „csattogtatni” a tapsikolójával, az el tudta nyomni a drukkolásunkat.

Ami a  meccset illeti, az első félidőben volt két-három nagyobb játékvezetői tévedés, de úgy vélem, hogy nem ezen múlott a sikerünk. Inkább azon, hogy a második felvonásban „nulla” átlövés gólt dobtunk, s az összes hibánkból leindított minket az ellenfél. Ennyi indításgólt pedig nem lehet kapni egy Kiel ellen, szerintem itt ment el a meccs. Meglehetősen csalódottak voltunk a lefújás után, hiszen nagyon optimistán álltunk ehhez a találkozóhoz. Úgy éreztük ráadásul, hogy nem a Kiel nyerte meg, hanem mi vesztettük el.

A két elődöntő közötti szünetben levegőztünk kicsit, majd visszamentünk a csarnokba, de ekkor már a saját helyünkre.  Hihetetlen meccset láttunk. Az 50. percig senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a Barcelona ne nyerne magabiztosan. A német szurkolók nagyon felspannolták magukat a hajrában, olyannyira, hogy egyikük Glandorf egyenlítő góljánál felugrott és a kezében lévő sörrel nyakon öntötte az egyik barátomat. A barátom a sörben, a németek pedig a boldogságban úsztak. Én kevésbé, mert bár Veszprém-Barcelona meccset szerettem volna, de ezt a döntőben szerettem volna látni

A helyszínt elhagyva többekkel is találkoztunk, akik jegyet kerestek a mai helyosztókra. Meg akarták ugyanis venni azon szurkolók jegyeit, akiknek a csapata kikapott az elődöntőben. Leleményes volt a német, mert a kartonlap egyik felére a saját anyanyelvén, a hátoldalára pedig spanyolul és magyarul is ráírta, hogy jegyet keres. Persze meg se fordult a fejünkben, hogy eladjuk nekik a tikettjeinket.

Még elindultunk a városba, de ekkor már mindenki le volt eresztve. Az egész napos jövés-menés, iszogatás miatt fáradtak, a meccs miatt pedig csalódottak voltunk. Leültünk még egy sörre, s akkor érkezett meg a szomszédos asztalhoz a Szeged edzője, Juan Carlos Pastor és segítője, Marko Krivokapicot.

Ma tehát bronzmeccs. Mint említettem, tegnap ugyan csalódottak voltunk, de ma is mindent beleadva fogjuk buzdítani a fiúkat. Hajrá Veszprém!


Szombat, 10 óra

Szinte gyerekfejjel, még a ’90-es évek közepén elhatároztam, hogy ott leszek, amikor szeretett csapatom először megnyeri a Bajnokok Ligáját. Nyolcfős baráti társaságunkkal ennek reményében keltünk útra péntek reggel 6 óra körül, s kb. 18 órára teljesítettük a Veszprém – Bécs – Linz – Passau – Regensburg – Nürnberg – Frankfurt – Köln utat. Elfoglaltuk a szállásunkat, ahonnan metróval mentünk az arénához, előzőleg ugyanis jegyet váltottunk a tornát felvezető nyitó bulira. Érdekesség, hogy Final Four belépő birtokában egész hétvégén ingyen lehet igénybe venni a tömegközlekedést a városban.

A bulinak az aréna előtt kialakított placc adott helyet. Az esemény 18 órára volt meghirdetve, mi 19:30 körül érkeztünk az arénához, de úgy tűnt, hogy nem maradtunk semmiről. A résztvevő csapatokról levetítettek egy-egy kisfilmet, mely bemutatta, hogy miként jutottak el a Final Fourig. Egyesével felszólították a pódiumra az alakulatok képviselőit. A Barcelona kezdte a sort, majd a Flensburg következett, s meghallgathattuk a Veszprémben is előadott Do it Like Us című számot.

A legnagyobb üdvrivalgás azonban a mieinket fogadta, több száz veszprémi szurkoló skandálta az „Építők, építők!” rigmust. Az első sorokból többen hátra is fordultak, mert nem tudták mire vélni ezt. A sort a Kiel zárta, nem meglepő módon láthattuk, hogy értük is sokan szorítanak. A moderátor mindegyik csapatból megszólaltatott valakit, a mieinktől Momir Ilic és Nagy Laci válaszolt a kérdésekre, majd labdákat és mezeket dobáltak a közönségnek.

Ezt követően az aréna előterében lévő standoknál autogramokat osztogattak a játékosok. A bakonyi legények három helyen is „állták a sarat”: az egyik standnál az Iváncsik-fivérek, a másiknál Nagy Laci és Mocsai Tomi, a harmadiknál pedig Vili és Sulic. Szívesen megcsodáltunk volna a játékteret is, ám az sajnos zárva volt. De majd ma…

Nyakunkban a csapat sáljával elindultunk a közeli belváros felé. Mindenhol kiabálták utánunk, hogy Veszprém, nem ismeretlen tehát a helyiek előtt az együttesünk. A belvárosban belecsöppentünk a kölni borhetekbe. Jómagam a sokadik söröm után már nem kóstoltam meg az itteni nedűt, de volt, aki így tett. Ők megállapították, hogy a füredi borheteken azért finomabb italokkal lehet találkozni. :-) Nagyon népszerű egyébként Kölnben a Kölsch nevű sör, amellyel két decis kiszerelésben találkoztunk.  Ezt issza mindenki.

Elsétáltunk a dómhoz is, ahol éppen egy ifjúsági könnyűzenei koncert zajlott. Az éjszakában elszórva mindenhol találkoztunk veszprémiekkel, s egy kieli csoportba is belefutottunk. Ők üvöltötték, hogy THW, mi pedig, hogy Veszprém. Aztán jó szurkolást kívántunk egymásnak. Nagyon barátságos velünk mindenki.

Most ismét irány a belváros, onnan pedig már egyenesen a Köln Arena. Valamikor a meccs után ismét jelentkezem. Hajrá Veszprém!

Szabó Gábor – MKB-MVM Veszprém szurkoló

vehirsport.hu
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája "B"-csoport, 2023/2024
M GY D V LG KG GK P
1. Magdeburg 14 12 0 2 440 388 52 24
2. Barca 14 11 0 3 473 409 64 22
3. Telekom Veszprém 14 10 0 4 489 436 53 20
4. Montpellier 14 7 0 7 411 396 15 14
5. GOG 14 6 1 7 433 446 0 13
6. Plock 14 5 1 8 376 386 0 11
7. Porto 14 4 0 10 409 480 0 8
8. Celje 14 0 0 14 400 490 0 0
Utolsó módosítás: 2024. március 7. 23:16
Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 2023/2024
M GY D V LG KG GK P
1. Telekom Veszprém 24 24 0 0 974 649 48 48
2. OTP Bank-Pick Szeged 23 20 0 3 835 664 40 40
3. MOL Tatabánya KC 23 14 2 7 711 667 30 29
4. FTC-Green Collect 23 13 3 7 735 693 29 28
5. Csurgói KK 22 11 2 9 628 640 24 23
6. HE-DO B.Braun Gyöngyös 23 11 2 10 684 703 24 22
7. Dabas KC 23 11 1 11 637 664 23 22
8. CYEB-Budakalász 23 10 2 11 654 684 22 21
9. Balatonfüredi KSE 23 9 1 13 608 646 19 19
10. Carbonex-Komló 23 8 0 15 611 669 16 16
11. HSA NEKA 22 7 0 15 586 646 14 14
12. QHB Eger 22 6 1 15 558 679 13 12
13. PLER-Budapest 22 5 2 15 592 682 12 12
14. Fejér-B.Á.L. Veszprém 22 2 0 20 595 722 4 4
Utolsó módosítás: 2024. április 20. 20:37
Események
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
CYEB-Budakalász
Időpont
2023. október 28. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
47-28
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
OTP Bank-Pick Szeged
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. november 11. 17:00
Helyszín
Szeged, Pick Aréna
Eredmény
25-30
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
RK Celje
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. november 15. 18:45
Helyszín
Celje, Zlatorog Hall
Eredmény
33-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
RK Celje
Időpont
2023. november 23. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
41-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Carbonex-Komló
Időpont
2023. november 25. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
40-24
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Barça
Időpont
2023. november 30. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
30-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Fejér-B.Á.L. Veszprém
Időpont
2023. december 2. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
54-27
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
ORLEN Wisla Plock
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. december 7. 20:45
Helyszín
Plock, Orlen Arena
Eredmény
37-30
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
Balatonfüredi KSE
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. december 9. 18:00
Helyszín
Balatonfüred, Szabadidőközpont
Eredmény
21-46
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Csurgói KK
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 3. 18:00
Helyszín
Sótonyi László Sportcsarnok
Eredmény
23-36
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
MOL Tatabánya KC
Időpont
2024. február 10. 17:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
34-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
FC Porto
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 15. 20:45
Helyszín
Porto, Dragao Aréna
Eredmény
26-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
PLER-Budapest
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 17. 18:00
Helyszín
Budapest, Lőrinci Sportcsarnok
Eredmény
23-36
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
GOG
Időpont
2024. február 22. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
34-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
HE-DO B.BRAUN Gyöngyös
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 24. 15:30
Helyszín
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok
Eredmény
33-41
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Montpellier HB
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 29. 20:45
Helyszín
Montpellier, FDI Stadium
Eredmény
31-37
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
SC Magdeburg
Időpont
2024. március 7. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
28-30
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
QHB Eger
Időpont
2024. március 10. 17:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
39-29
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda Magyar Kupa 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
FTC
Időpont
2024. március 20. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
37-29
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Dabas KC
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. március 23. 18:00
Helyszín
Dabas, OBO Aréna
Eredmény
32-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
OTP Bank - Pick Szeged
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. március 28. 18:45
Helyszín
Szeged, Pick Aréna
Eredmény
30-37
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
HSA NEKA
Időpont
2024. március 30. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
42-27
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
OTP Bank - Pick Szeged
Időpont
2024. április 4. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
39-32
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
CYEB-Budakalász
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. április 6. 17:00
Helyszín
Budakalász, Sportcsarnok
Eredmény
30-43
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
FTC-Green Collect
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. április 13. 18:00
Helyszín
Budapest, Elek Gyula Aréna
Eredmény
31-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Balatonfüredi KSE
Időpont
2024. április 15. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
33-20
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
OTP Bank-Pick Szeged
Időpont
2024. április 19. 20:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-27
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL negyeddöntő 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Aalborg Handbold
Időpont
2024. április 25. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
32-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL negyeddöntő 2023/24
Hazai
Aalborg Handbold
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. május 1. 18:45
Helyszín
Aalborg (Dánia)
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Carbonex-Komló
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. május 4. 18:00
Helyszín
Komló, Sportközpont
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Fejér-B.Á.L. Veszprém
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. május 15. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda Magyar Kupa 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Dabas
Időpont
2024. május 18. 18:00
Helyszín
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok
Eredmény
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. 2024. április 25. 20:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.