Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Varga Gréta 15 évesen hetedik az U20-as mezei futó Eb-n

2019. december 8. 16:36 // Forrás: utanpotlassport.hu
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Varga Gréta a hetedik helyen ért célba a lisszaboni junior mezei futó Európa-bajnokságon vasárnap délelőtt.

A portugál fővárosban, Lisszabonban zajlik a junior mezei futó Európa-bajnokság. Az U20-as lányok mezőnyében a 16. születésnapját csak december második felében ünneplő Varga Gréta indult. A veszprémi SVSE versenyzője tulajdonképpen tapasztalatszerzés céljából utazott a portugáliai viadalra, de fantasztikus futással végül hetedik helyen ért célba a 93 fős mezőnyben. A 2000 m akadályon EYOF-ezüstérmes Varga, aki idén megkapta az év ifjúsági leányatlétája díjat is 14:34 perc alatt futotta le a 4225 méteres távot.

Kapcsolódó cikk
Varga Gréta lett az év ifjúsági atlétája
A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület nagy reménységét, Varga Grétát választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján múlt pénteken. Gréta mellett az év atlétája címre Kéri Bettina, valamint Molnár Attila is jelölt volt.

Egyelőre még én sem térek magamhoz. A várakozásokat alaposan felülmúlta Gréta. Már az elején jól helyezkedett, az élbolyt felvállalva végig tartotta a helyét, a hajrában pedig a 8. helyről tudott előzni. Azt gondolom, nem is lehet hibát találni a teljesítményében. A hangosbemondó a verseny közben többször is megemlítette, hogy fantasztikus a fiatal Varga, illetve a célba érkezéskor külön kiemelte, hogy nincs még 16 éves. Másoknak is feltűnik a képessége. Neki nem volt a baj a pálya, az emelkedő, csak boldog volt, hogy itt lehet és futhat

– mondta Tóthné Stupián Anikó, Gréta edzője, a csapat vezetője az utanpotlassport.hu-nak.

Nagyszerű verseny volt, az elejétől nagyon élveztem. Nem tudtam, milyenek az ellenfelek és azt sem, hányadik helyre soroljam be magam az elején. Egyszerűen csak mentem, és azt vettem észre, hogy elől vagyok. Nagyon örülök a hetedik helynek

– mesélte Gréta a verseny után.

A versenyt a 2018. évi junior Európa-bajnok, olasz Nadia Battocletti nyerte.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.