Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megszűnt a sorompó az egyik legfontosabb útszakasznál júniusban miközben izgalmas kupadöntők is zajlottak

2022. december 25. 4:30
Az útfejlesztés mellett több kulisszatitokra is fény derült a városi beruházásoknál Veszprémben, de kulturális programokban sem volt hiány. Hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.

102 éve írták alá a trianoni békeszerződést, ennek évfordulója 2010 a Nemzeti összetartozás napja Magyarországon. Június elején Veszprémben is tartottak megemlékezést.

Kapcsolódó cikk
Az összetartozás napja méltó emléknap minden magyarnak, éljen bárhol a világban
Szombat délelőtt az Óváros téri Országzászlónál tartottak megemlékezést a trianoni békediktátum aláírásának 102. évfordulóján.

Javában halad az egykori gyermekkórház átalakításának munkája. A transzparencia jegyében a város a civil lakosság számára is szervezett helyszínbejársát, ahol a Porga Gyula vezetésével a tervezők és a kivitelezők is beszéltek az építkezés kulisszatitkairól.

Kapcsolódó cikk
Exkluzív betekintés, hogy mi zajlik éppen a régi gyermekkórház épületében
Kevés olyan beruházás van a térségben, ami annyira transzparens lenne, mint a veszprémi Európa Kulturális Főváros program építkezései. Péntek délután folytatva a korábbi sorozatot, ezúttal az átalakuló és funkciót magára öltő egykori gyermekkórház építkezését látogathatták meg a civil veszprémiek. A tárlatvezetést pedig személyesen a polgármester, a tervező, a munkák koordinátora, a kivitelezők és a leendő üzemeltető biztosították.

A Green Csoport és a Jager Csoport Nemesvámoson hajtott végre beruházást, amelynek eredményeképp a mezőgazdaságban használatos műanyag fóliahulladék felhasználásával készült termékeket gyártanak majd, így mentesítik a környezetet a szennyeződéstől, egyben hatalmas lépést tesznek a körforgásos gazdaság megvalósítása felé. Az átadón Nagy István, agrárminiszter is jelen volt.

Kapcsolódó cikk
Környezetkímélő beruházást adtak át Nemesvámoson
A Green Csoport és a Jager Csoport nemesvámosi beruházásánál alkalmazott újszerű technológia új szemléletet honosít meg az agráriumban, amelynek lényege, hogy nem szennyezi a környezetet, hanem fejleszti azt - mondta Nagy István agrárminiszter az üzemcsarnok átadásán csütörtökön.

Idén is Veszprém adott otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak, ez az ország egyik legnevesebb filmes rendezvénye és szakmai találkozója. 

Kapcsolódó cikk
A játszma díszbemutatójával nyílt meg a Mozgókép fesztivál
Fazakas Péter A játszma című filmjének díszbemutatójával csütörtök este megnyílt a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben.

Ismét ülésezett a dózsavárosi tanács, ahol többek közt a városrészben működő klubkönyvtár felújítása is napirendre került, ami még júniusban elkezdődhet.

Kapcsolódó cikk
Júniusban elkezdődik a dózsavárosi könyvtár felújítása
Ismét ülésezett a dózsavárosi tanács, ahol többek közt a városrészben működő klubkönyvtár felújítása is napirendre került, ami még ebben a hónapban elkezdődhet.

Újabb helyszínbejárással folytatódott az önkormányzat és az Európa Kulturális Fővárosa program által meghirdetett sorozat, amelyen civileknek személyesen a városvezetők, valamint tervezők és kivitelezők mutatják be Veszprém legnagyobb, jelenleg is zajló beruházásait. Ezúttal a Zöld város program került terítékre. A Szent Miklós-szeget, az Erzsébet-ligetet és az egyetem alsó kampuszát is magába foglaló fejlesztés bejárásán az is kiderült, hány fa marad meg a beruházást követően.

Kapcsolódó cikk
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Újabb helyszínbejárással folytatódott az önkormányzat és az Európa Kulturális Fővárosa program által meghirdetett sorozat, amelyen civileknek személyesen a városvezetők, valamint tervezők és kivitelezők mutatják be Veszprém legnagyobb, jelenleg is zajló beruházásait. Kedden a Zöld város program került terítékre. A Szent Miklós-szeget, az Erzsébet-ligetet és az egyetem alsó kampuszát is magába foglaló fejlesztés bejárásán az is kiderült, hány fa marad meg a beruházást követően.

Újabb mural-festménnyel gazdagodott Veszprém, amit júniusban alig két hét alatt készített el Ozsváth Gergő Mentha és társa. A Munkácsy Mihály utca 3-as szám alatti társasház tűzfalát Szent István király és Gizella ábrája díszíti.

Kapcsolódó cikk
Elkészült Veszprém második falfestménye
Szent István és Gizella immár a Munkácsy utca 3. tűzfaláról is szemléli a várost.

A finn hagyományoknak megfelelően idén is megtartották Veszprémben Juhannus-napját. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai a Kolostorok és Kertekbe szervezett interaktív programjainak zárásaként látványosan meggyújtottak egy máglyát, ami aztán a csónakázó tavon egy ladikon égett el a szürkületi időben.

Kapcsolódó cikk
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
A finn hagyományoknak megfelelően szombaton tartották meg Veszprémben is Juhannus-napját. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai a Kolostorok és Kertekbe szervezett interaktív programjainak zárásaként látványosan meggyújtottak egy máglyát, ami aztán a csónakázó tavon egy ladikon égett el a szürkületi időben.

Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.

Kapcsolódó cikk
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.

Sport világában is eseménydús volt június veszprémi és országos szinten is. A Puskás Arénában 30 ezer, 14 éven aluli gyerek előtt megrendezett találkozón Szoboszlai Dominik szerezte a győztes találatot büntetőből a 66. percben, amellyel a magyar válogatott legyőzte Angliát. Az angol válogatott az előző 22 mérkőzésén - tizenegyespárbajt leszmámítva - nem kapott ki.    

Kapcsolódó cikk
A magyar válogatott hatvan év után legyőzte Angliát!
A magyar labdarúgó-válogatott bravúros teljesítménnyel szombaton 1-0-ra legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes angol csapatot a Nemzetek Ligája A divíziójának nyitófordulójában.

A megfogyatkozott veszprémi futsalcsapat hatalmasat küzdött, de a DEAC szerezte meg a futsal NB I bronzérmét, miután a párharc utolsó meccsén 4-1-re nyerni tudott a csaknem telt házas Március 15. utcai csarnokban.

Kapcsolódó cikk
Óriási csata után a Debrecené a bronzérem
A megfogyatkozott veszprémi futsalcsapat hatalmasat küzdött, de a DEAC szerezte meg a futsal NB I bronzérmét, miután a párharc utolsó meccsén 4-1-re nyerni tudott a csaknem telt házas Március 15. utcai csarnokban.

Parázs döntőt tartottak a férfi kézilabda NB I bajnokságban, ahol a Veszprém ismét a szegedi csapattal találkozott. A mérkőzésen a Telekom Veszprém 30-29-re kikapott, így igaz, összesítésben egálra álltak a felek (58-58), ám idegenben lőtt több góllal a Pick Szeged megvédte a bajnoki címét.

Kapcsolódó cikk
Utolsó másodperces góllal bajnok a Szeged
A Telekom Veszprém 30-29-re kikapott a kézilabda NB I döntőjének második, hazai felvonásán szombaton. Igaz, összesítésben így egálra álltak a felek (58-58), ám idegenben lőtt több góllal a Pick Szeged megvédte a bajnoki címét.

A bajnoki döntő után már Kielben várt nagy feladat a Telekom Veszprém játékosaira a Bajnokok Ligája négyesdöntőjében. A helyszínen közel ezer veszprémi szimpatizáns gyűlt össze a kölni dóm előtt, hogy támogatásukról biztosítsák az „Építőket”.

Kapcsolódó cikk
A veszprémi szurkolók ismét bizonyítottak a világnak
Közel ezer veszprémi szimpatizáns gyűlt össze vasárnap a kölni dóm előtt, hogy támogatásukról biztosítsák az „Építőket”, amely 15.15-kor a német Kiel csapatával mérkőzik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Lanxess Arénában.

Elképesztően izgalmasan alakult a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmeccse, amelyen a Telekom Veszprém büntetőpárbaj után maradt alul a német THW Kiel ellen.

Kapcsolódó cikk
Büntetőpárbaj után a Kielé a bronzérem
Elképesztően izgalmasan alakult a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi bronzmeccse, amelyen a Telekom Veszprém büntetőpárbaj után maradt alul a német THW Kiel ellen.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.