Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C

Ajándék lónak ne nézd a fogát?

2023. augusztus 10. 19:35
Van, amikor a jó szándék rosszul sül el...

Erről jut eszembe...

A Glasgow-ban megrendezett para-pályakerékpár világbajnokságon karórát kapott a győzelméért egy kar nélküli versenyző. És nem csak ő, hanem valamennyi résztvevő, ugyanis az eseményt egy neves óragyártó cég szponzorálta. Kicsit morbid vagy inkább otromba a dolog: mintha kopasznak hajszárítót, láb nélküli embernek cipőt adnának ajándékba.

Idézhetnénk az ismert mondást, mely szerint „ajándék lónak ne nézd a fogát”, de mégis mit kezdjen egy kar nélküli ember egy karórával? Véleményem szerint nem a támogatók hibáztak, hanem a szervezők, akiknek tudniuk kellett, hogy milyen fogyatékossággal neveztek a versenyzők, hiszen ennek alapján sorolták őket különféle kategóriába. 

Ricardo Ten örömmel vette át a megérdemelt díjat - fotó: 9gagRicardo Ten örömmel vette át a megérdemelt díjat - fotó: 9gag

Feltételezem ugyanis, hogy amelyik cég karórát gyárt, valószínűleg gyárt mellette másfajta időmérőt is, mondjuk asztali- vagy faliórákat, ami nem verte volna ki azt a bizonyos biztosítékot a világhálón, ahol váltakozva hol mulatságos, hol pedig dühös megjegyzésekkel kommentelték a történteket.

Az érintett – a 47 éves spanyol Ricardo Ten Argilés, aki két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtött a vb-n – a díjátadáson készült fotó szerint örömmel vette át az ajándékot, minden bizonnyal azért, mert nem egy praktikus tárgyat, hanem egy győzelmi trófeát látott benne. Jól fog mutatni abban a vitrinben, ahol a diadalaira emlékeztető érmeket, serlegeket és ajándéktárgyakat őrzi.

Darcsi István
további cikkek
Mindennek van határa... Erről jut eszembe… Mindennek van határa... Legkedvesebb főszerkesztőm, a tragikus sorsú Pethő Lajos mondása volt, hogy: „Mindennek van határa, a nagy Szovjetuniónak is volt”. Ez annak kapcsán jutott eszembe, ami a Telekom Veszprém-Barcelona férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki rangadóján történt az O-szektorban. A kedvenceiket sokszor a győzelembe hajszoló drukkerek időnként kegyetlenek tudnak lenni. Most is átlépték azt a bizonyos határt, és nem először. 2023. december 2. 13:35 Ideje megkongatni a vészharangot Erről jut eszembe… Ideje megkongatni a vészharangot Akár sorsdöntőnek is tekinthető rangadót vesztett hazai pályán a Fejér-B.Á.L. a férfi kézilabda NB I hétvégi fordulójában. Ugyan a bajnokságnak még több mint a fele hátra van, ám az egyértelműen bebizonyosodott, hogy ha nem változik valami a „Kisveszprém” háza táján, akkor a következő idényben már csak egy élvonalbeli csapat lesz a királynék városában.   2023. november 27. 22:51 Még, még még! Semmi nem elég? magyar labdarúgó-válogatott Még, még még! Semmi nem elég? Vannak, akiknek semmi sem jó, sőt, annak az ellenkezője sem. Nekik sehogy sem lehet a kedvükre tenni… 2023. november 21. 10:46 Ez nem csak egy meccs, több annál Erről jut eszembe… Ez nem csak egy meccs, több annál Ugyan semmiről sem döntött a férfi kézilabda NB I szombati szuperrangadója, de a derbi az derbi, nem mindegy, ki nyeri. Ezért veszprémiként nagy öröm volt megélni, hogy a Telekom öt góllal, 30-25-re diadalmaskodott Szegeden a Pick Arénában, melynek vendégszektorát zsúfolásig megtöltötték a piros mezes szurkolók. 2023. november 13. 7:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.