Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
23°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
23°C

Ajándék lónak ne nézd a fogát?

2023. augusztus 10. 19:35
Van, amikor a jó szándék rosszul sül el...

Erről jut eszembe...

A Glasgow-ban megrendezett para-pályakerékpár világbajnokságon karórát kapott a győzelméért egy kar nélküli versenyző. És nem csak ő, hanem valamennyi résztvevő, ugyanis az eseményt egy neves óragyártó cég szponzorálta. Kicsit morbid vagy inkább otromba a dolog: mintha kopasznak hajszárítót, láb nélküli embernek cipőt adnának ajándékba.

Idézhetnénk az ismert mondást, mely szerint „ajándék lónak ne nézd a fogát”, de mégis mit kezdjen egy kar nélküli ember egy karórával? Véleményem szerint nem a támogatók hibáztak, hanem a szervezők, akiknek tudniuk kellett, hogy milyen fogyatékossággal neveztek a versenyzők, hiszen ennek alapján sorolták őket különféle kategóriába. 

Ricardo Ten örömmel vette át a megérdemelt díjat - fotó: 9gagRicardo Ten örömmel vette át a megérdemelt díjat - fotó: 9gag

Feltételezem ugyanis, hogy amelyik cég karórát gyárt, valószínűleg gyárt mellette másfajta időmérőt is, mondjuk asztali- vagy faliórákat, ami nem verte volna ki azt a bizonyos biztosítékot a világhálón, ahol váltakozva hol mulatságos, hol pedig dühös megjegyzésekkel kommentelték a történteket.

Az érintett – a 47 éves spanyol Ricardo Ten Argilés, aki két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtött a vb-n – a díjátadáson készült fotó szerint örömmel vette át az ajándékot, minden bizonnyal azért, mert nem egy praktikus tárgyat, hanem egy győzelmi trófeát látott benne. Jól fog mutatni abban a vitrinben, ahol a diadalaira emlékeztető érmeket, serlegeket és ajándéktárgyakat őrzi.

Darcsi István
további cikkek
Újratervezés Erről jut eszembe… Újratervezés Ezen már túl vagyunk – mondta Matula bácsi Tutajosnak a Tüskevár című 1966-ban készült, de ma is népszerű filmsorozatban arra, hogy mit hogyan kellett volna csinálni, és az öreg már az elkövetett hiba kijavításán törte a fejét. Hasonlóképpen járt idén a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, hiszen az élet nem áll meg, menni kell tovább. 2024. június 11. 6:02 Száz év négyszáz oldalon labdarúgás Száz év négyszáz oldalon A balatonfüredi labdarúgás százéves történetét foglalta össze Burka Tibor egy négyszáz oldalas könyvben mintegy kétszáz fotó illusztrálásával. 2024. június 5. 19:54 Új útra lép a veszprémi foci Erről jut eszembe… Új útra lép a veszprémi foci A tavalyi arany- után idén bronzérmet szerzett a Practical VSC a labdarúgó NB III-ban. Ezzel lezárult egy fejezet a veszprémi labdarúgás történetében. Albérletben töltött két év után hazaköltözik a felnőttcsapat, melynek edzéseit már nem az egykori veszprémi nevelésű 14-szeres magyar válogatott futballista, Pető Tamás fogja tartani, hanem korábbi segítője, Gunther Zsolt. 2024. június 2. 6:00 Nem szakad meg a nagy sorozat Erről jut eszembe… Nem szakad meg a nagy sorozat A veszprémi férfi kézilabdacsapat újabb diadalával folytatódott az 1988-ban indult páratlan győzelemsorozat. Az elmúlt 36 idényben mindig a királynék városába került vagy a bajnoki cím, vagy a Magyar Kupa, ebből 19-szer egyszerre mindkettő. 2024. május 21. 6:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.