Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Marcipánban az olimpia legszebb pillanata

2024. augusztus 22. 11:53
Veszprémi szemszögből kétségkívül a nyíltvízi úszók, Rasovszky Kristóf aranya és Betlehem Dávid bronzérme volt a párizsi olimpia legszebb pillanata. Illetve az azt követő „egymásba borulás”, melyet a Kokó Cukrászda munkatársa marcipánba is öntött.

Steierlein-Reichert Míra nevét mindenki ismeri a cukrászok világában: a veszprémi „tortaszobrász” február elején aranyérmet szerzett a stuttgarti kulináris olimpián a „Noé bárkája” elnevezésű alkotásával, mely remekmű a nemzetközi sajtót is bejárta.

Miután Míra átélte a cukrász olimpiai arany adta örömet, elhatározta, hogy a közelmúltban Párizsban szereplő veszprémi úszók számára másképp is emlékezetessé teszi az ötkarikás játékokat: marcipánba foglalta nyíltvízi úszóink felemelő pillanatát, amikor az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és a bronzérmes Betlehem Dávid a befutót követően egymásba karolva a vízbe borultak.

A remekművet a mestercukrász szerdán át is adta a „Balatoni Cápának”, ahogy Szokolai László harmadik tanítványa, a csak medencés számokban induló Sárkány Zalán is kapott egy tortát. Betlehem Dávid jelenleg nyaralását tölti kedvesével, a tíz kilométeres számban ötödik helyen záró Fábián Bettinával, így ő csak a távolból köszönhette meg az ajándékot.

Steierlein-Reichert Míra mellett Pintér Zsolt, Rasovszky Kristóf, Sárkány Zalán és Ovádi PéterSteierlein-Reichert Míra mellett Pintér Zsolt, Rasovszky Kristóf, Sárkány Zalán és Ovádi Péter

Az eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) is jelen volt, aki büszkeségét fejezte ki, hogy a torták királynője az úszás királyai mind-mind veszprémiek.

Simon Dani
Szalai Csaba
további cikkek
Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját paralimpia Paralimpia 2024: Pap Bianka teljessé tette éremkollekcióját Az úszó Pap Bianka ezüstérmet szerzett szombaton az SM10-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:49 Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren paralimpia Paralimpia 2024: Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmes 400 méteren Ekler Luca Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett a szombat esti döntőben 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. 2024. szeptember 7. 21:46 Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben paralimpia Paralimpia 2024: Kiss Péter Pál megvédte címét KL1-ben, Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben A kajakos Kiss Péter Pál címét megvédve aranyérmet szerzett a KL1-es kategóriában, 200 méteren, míg az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján. 2024. szeptember 7. 12:48 Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? Rasovszky Kristóf Rasovszky Kristóf is távozik Veszprémből? A párizsi olimpiai nyíltvízi úszószámában bronzérmet szerző Betlehem Dávid után az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf is búcsúzhat a veszprémi Balaton Úszó Klubtól – erről árulkodnak edzője, Szokolai László mondatai is, melyeket Porga Gyula polgármesterrel osztott meg. 2024. szeptember 3. 14:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.