2022. január 18.
//
Piroska névnap

Két Eb, hat VEDAC-os

A következő napokban rendezik meg az U23-as, majd jövő héten az U20-as atlétikai Európa-bajnokságot, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hat sportolóval képviseli a magyar és a veszprémi színeket.

A Rietiben tervezett U23-as Eb-t a koronavírus-járvány miatt nemrég törölték, azonban az U20-as kontinensvetélkedő szervezői felvállalták a rendezést, így Tallinn ad otthont mindkét rangos eseménynek.

Máté Fanni képes lehet a döntőbe jutásra - Fotó: VEDACMáté Fanni képes lehet a döntőbe jutásra - Fotó: VEDAC

A veszprémi atléták közül az idősebbeknél Czeller Gábor kalapácsvető és Máté Fanni gerelyhajító indul. Előbbi július 8-án, utóbbi július 9-én kezdi a versenyzést. Mindkét számban selejtezőt tartanak, és innen a legjobb tizenkét sportoló jut a fináléba. A VEDAC szakmai vezetése szerint Czeller Gábor és Máté Fanni is képes a döntőbe jutásra.

Az U20-as junior Eb-n Kövér Fanni gerelyhajító, Csatári Jázmin kalapácsvető, Csekő Miklós kalapácsvető, Strigencz Zalán diszkoszvető mutathatja meg tudását, felkészültségét. A négy versenyző bármelyike képes lehet a döntőbe jutásra, és akár dobogóra is felállhat valamelyik veszprémi atléta.

vehir.hu