2022. augusztus 14.
//
Marcell névnap

A legnépesebb küldöttség

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) négy sportolója – Kövér Fanni, Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Strigencz Zalán – vehet részt a szerdán kezdődő U20-as atlétikai Európa-bajnokságon.

A négy sportoló kedden Bécsből repült el Tallinba, az U20-as Eb helyszínére. A rendkívül fiatal VEDAC-os küldöttségből hárman is még csak ifjúsági korúak, de nagyon motiváltak, hogy jó eredményt érjenek el.

Csütörtökön 11.05-kor (magyar idő szerint 10:05-kor) Csekő Miklós kezdi meg a szereplést a férfi kalapácsvetés selejtezőjében, aki még ifjúségi korúként, egy háromfordulós hazai válogató versenysorozat keretében vívta ki az Eb-szereplés jogát. Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványának reális esélye van a döntőbe jutásra.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Pénteken – a szintén még csak ifikorú – Csatári Jázmin lép dobókörbe a női kalapácsvetők selejtezőjével. Bizakodhatunk, hogy Jázmin is kiharcolja a döntőbe jutást.

Szombaton újabb két VEDAC-os versenyző selejtezőjére kerül sor. Kövér Fanni gerelyhajító – aki szintén egy korosztállyal fiatalabb – a világ- és európai ranglistán elfoglalt helyezése alapján is döntőesélyes a finn városban.

Strigencz Zalán diszkoszvető az egyetlen VEDAC-os, aki a saját korosztályában versenyez a junior Eb-n, az elmúlt időszakban jó formát mutatott, és tőle is reálisan várhatjuk, hogy bejut a vasárnapi fináléba.

A VEDAC-os négy sportoló és három edző – Török Krisztián, Mozsdényi Dávid és Dobos Máté – a legnépesebb küldöttség a kontinensviadalon a magyar válogatotton belül.

vehir.hu

További cikkek

VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Az SVSE kiválósága, Varga Gréta a 8. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében a Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján. Ugyanitt a VEDAC kalapácsvetője, Csekő Miklós a 11. helyen zárt.
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.
Döntős szereplés az EYOF-on
Döntős szereplés az EYOF-on
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) két sportolóval képviseltette magát a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon (EYOF).