Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Veszprémi július: látótávolságban a nyári fesztiválok, Tokióba induló sportolók

2021. augusztus 2. 18:34
Júliusi hírösszefoglalónk következik Veszprémből.

Portálunk idén tavasszal új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap végén (most ismét a következő elején) egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre és a veszprémiekre koncentrálni.

Az e havi tartalomból: ami a júliusi híreket illeti, júniushoz képest csendesebb hónapról számolhatunk be. Az előző hónapban nem volt annyi grandiózus alapkőletétel, megnyitó, és átadó, mint a nyár első hónapjában, de most is akadtak történések a városban. Lássuk! Mint ahogy a címből kitűnik, július volt az a hónap, amikor a hagyományos veszprémi fesztiválprogramokat hivatalosan is elkezdték helyben bejelentgetni. Véglegessé vált az Utcazene programja, megismertük a Rozé, Rizling és Jazz fellépőit és az Auer fesztiválra érkezők névsorát is.

A kultúra mellett a sport volt kiemelt téma júliusban. Ez nem csoda, hisz elindultak Tokióba a veszprémi olimpikonok, egyikőjükkel, Rasovszky Kristóffal videós interjút is készítettünk. A Telekom Veszprém felnőtt-kézilabda alakulata szintén ebben a hónapban nevezte ki új edzőpárosát.

A közéletet leginkább a rátóti katonai bázis, és a miatta összehívott rendkívüli közgyűlés témája töltötte ki, valamint az, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy nap alatt három beruházást jelentett be Veszprémben és környékén. De hogy ne lőjük le a poént, vessenek egy pillantást a lenti listára, hogy megtudják, mit tartottunk még fontosnak júliusból.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Új edzőpáros, érkezők és távozók – koncepcióváltás Veszprémben
Az előző szezonban az U22-es utánpótláscsapatot irányító Momir Ilicset nevezték ki a Telekom Veszprém felnőtt kézilabda-alakulatának vezetőedzőjének, a másodedzői feladatokat pedig Gulyás Péter látja el. Szintén a fiataloktól kerül fel a nagy csapathoz Dörnyei Borisz, Bodor Márk, Ilics Zorán és Lukács Péter, míg Nikolaj Markussen, Danyiil Siskarjov és Vuko Borozan elhagyja a klubot.

 

Kapcsolódó cikk
Akár a telefonunkat is feltölthetjük a Kossuth utca új okospadjain ülve
A Kossuth utcai óra mellett található, napenergiával működő pad USB bemenetekkel és vezeték nélküli töltővel is rendelkezik, emellett folyamatosan monitorozza a környezeti hatásokat.

 

Kapcsolódó cikk
Újabb olimpiai bajnoka lesz Veszprémnek? – videó Rasovkszy Kristóffal
Hogyan lett a veszprémi fiatalból Balaton Cápa, milyen viszonyt ápol edzőjével, akivel a világot is bejárta, lát-e esélyt arra, hogy a nyári, tokiói olimpiáról aranyéremmel a nyakában távozzon – ezeket a kérdéseket is feltettük a világ- és Európa bajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristófnak videósorozatunk legújabb epizódjában, amelyet a nemrég átadott sportuszodában forgattunk.

 

Kapcsolódó cikk
Alapkőletétel után pár hónappal már áll a váza a Szakiparknak
Pár hónapja tették le az alapkövét az északi iparterületen épülő Szakiparknak, mostanra pedig már fel is épült az új csarnoképület szerkezete. A helyi gazdaság és a szakképzés szempontjából is kiemelkedő fejlesztésnél kedd délelőtt tartottak helyszínbejárást.

 

Kapcsolódó cikk
Kiválasztották Veszprém Város Borát
Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Balatoni Borok Versenyét, melynek eredményeit csütörtökön hirdették ki a Betekints Hotelben.

 

Kapcsolódó cikk
A veszprémi olimpikonokat köszöntötte a polgármester
A veszprémi olimpiai csapattal töltötte a délutánt Porga Gyula polgármester – közölte a városvezető közösségi felületén.

 

Kapcsolódó cikk
Néhány V-Busz lecseréli a lila színt
A V-Busz járműflottájának egyik tagja lecserélte hagyományos lila festését, helyette a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program színeivel és arculati elemivel járja a várost a jövőben.

 

Kapcsolódó cikk
Elkezdődött a IV. Érzékenyítő fesztivál
A vasárnap estig tartó fesztiválon többek között kihívással élő művészek életébe és alkotásaiba tekinthetünk bepillantást, valamint a társadalmi érzékenyítést elősegítő előadásokon vehetünk részt.

 

Kapcsolódó cikk
A lakosságot legkevésbé terhelő megoldást várnak a veszprémi képviselők a kormánytól a rátóti katonai bázis ügyében
Egyhangú szavazással kérik a Gyulafirátót mellett létesítendő katonai bázis terveinek újragondolását a kormánytól a veszprémi önkormányzati képviselők.

 

Kapcsolódó cikk
Ovádi: nem igaz, hogy az ellenzéki képviselőkkel nem köszönünk egymásnak - VIDEÓ
Közéleti beszélgetés-sorozatunk következő vendége Ovádi Péter, országgyűlési képviselő volt. Milyen gyakran beszél a miniszterelnökkel? Igaz, hogy az ellenzéki képviselőkkel nem köszönnek egymásnak a Parlament folyosóján? Hogyan súlyozza a helyi feladatait, amikor hirtelen a fővárosba kell utaznia? Ezekről is beszélgettünk, valamint feltettük olvasóink által küldött kérdéseket is a képviselőnek. Videónkban mutatjuk a válaszokat.

 

Kapcsolódó cikk
A külgazdasági és külügyminiszter látogatása, és ami mögötte van
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszer a héten három veszprémi, illetve környékbeli cégnél is személyes látogatást tett. Az ezeken történt bejelentések mellett azonban a nemzetgazdaság szempontjából fontos stratégiai üzenete is van a veszprémi látogatásoknak.

 

Kapcsolódó cikk
Bejelentették az idei Rozé Rizling Jazz Napok fellépőit
Augusztus 13. és 22. között rendezik meg a VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat. Kiderült, kiket láthatunk a színpadon és mely borászok termékeit kóstolhatjuk meg.

 

Kapcsolódó cikk
Pro Meritis díjat vehetett át Rybár Olivér
Az elismerést péntek délután adta át Porga Gyula polgármester a Laczkó Dezső Múzeumnál.

 

Kapcsolódó cikk
Az Auer Fesztivállal kezdődik jövő héten a veszprémi fesztiválszezon
Hetedik alkalommal rendezik meg az Auer Lipót hegedűművész nevét viselő fesztivált augusztus 3–8. között. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be kedden a Hangvillában.
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.