Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Elismerték Veszprém olimpikonjait

2021. augusztus 20. 22:10
A díjakat Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester adták át pénteken este a Szentháromság téren.

A nemrégiben véget ért tokiói olimpiára városunk négy kiváló sportolója is sikeresen kvalifikálta magát. Szögi István Dániel és Bartha-Kéri Bianka futásban, míg Kalmár Ákos és Rasovszky Kristóf az úszás színterén bizonyított.

A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái mindent megtettek a jeles szereplésért: Bartha-Kéri Bianka 800 méteres síkfutásban 33., míg Szögi István Dániel 1500 méteren 23. lett. Felkészítőjük az SVSE elnöke, Tóthné Stupián Anikó volt.

A Balaton Úszó Klub versenyzőinek szintén sikerült maradandót alkotniuk: Kalmár Ákos 800- és 1500 méter gyorson is 22. lett, míg Rasovszky Kristóf a 10 km-es nyíltvízi úszásban olimpiai ezüstérmet szerzett. Edzőjük a BÚK mestere, Szokolai László méltán lehetett elégedett a teljesítményükkel.

A sportolókat és felkészítőiket pénteken este – jelképesen az augusztus huszadikai ünnepség keretein belül – a veszprémi vár Szentháromság terén városunk vezetői is elismerték. Porga Gyula polgármester hangsúlyozta: köszönettel tartozunk a veszprémi versenyzőknek, hiszen nemcsak a saját, hanem Veszprém álmait is teljesítették.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)

Az elmúlt időszak a vírushelyzet következtében sok nehézséget hozott mindannyiunk életébe. Sportolóink és edzőik azonban ezeket az akadályokat is jól vették: előbb kijutottak a tokiói játékokra, majd gyönyörű eredményeket értek el.

A városvezető ezt követően Ovádi Péter országgyűlési képviselő társaságában a díjakat is átadta az olimpikonoknak és felkészítőiknek. Kalmár Ákos és Tóthné Stupián Anikó sajnos nem lehetett jelen az eseményen: utóbbit az SVSE ügyvezetője, Bartha László helyettesítette.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) és Rasovszky KristófOvádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) és Rasovszky Kristóf

A programot a várban összegyűlő embersereg vastapsa kísérte: a kilátogatók sem feledték el kifejezni hálájukat.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.