Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták, megújult, elkezdik - ez Veszprém mérlege szeptemberben

2021. október 1. 11:08
Eljött az október, ismét összefoglaljuk a mögöttünk álló hónap legfontosabb eseményeit.

Portálunk idén tavasszal új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap végén vagy a következő elején egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre és a veszprémiekre koncentrálni.

Az e havi tartalomból: ha röviden kellene összefoglalni a legtöbb helyi embert érintő történésrengeteget, akkor azt mondhatnánk, hogy az ősz első hónapja főleg az infrastrukturális beruházások miatt volt fontos. Részben azért, mert volt, amelyik most fejeződött be (zeneiskola, idősek otthona, Kunszt, jégcsarnok), most kezdték el(belterületi útfejlesztés), jelentették be (állatkerti fejlesztés, szállodai bővítések) vagy már látványos részéhez ért (Füredi úti csomópont lezárása).

A városban nem csak ezek történtek, hisz kiderült az előválasztás végeredménye és a Telekom is megverte a címvédő Barcelonát a hónap végén. A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
150 millió forintból újult meg a Völgyikút utcai idősek otthona
Az épületszigetelés és a nyílászárók cseréje mellett egy napelemes rendszert is kialakítottak.

 

Kapcsolódó cikk
A Kenyérlelke fesztivál képeken
A kellemes időjárás és a friss kenyér ígérete sok érdeklődőt csábított ki szombaton a Kenyérlelke fesztiválra az Óváros térre. Veszprémbe első alkalommal látogatott el ez a gasztro-rendezvény, ahol a legjobb hazai pékek mellett az amatőr kenyérsütők is bemutatkozhattak. Színpadi programok, koncertek, kóstolók, a szervezők azt ígérték, ha lehetőség lesz rá, jövőre is elhozzák a rendezvényt Veszprémbe.

 

Kapcsolódó cikk
Új nagymacska bemutató komplexum és háziállat kifutó épül a Veszprémi Állatkertben
Új otthont kapnak a tigrisek, hiúzok és hópárducok. Összesen 3 hektáron újul meg a megyeszékhely vadasparkja.

 

Kapcsolódó cikk
Kívül-belül megújult a Csermák Antal Zeneiskola
A Modern Városok Program keretében több mint 1,6 milliárd forintos állami támogatásból megvalósult fejlesztés részeként új tan- és hangszeres termek, megszépült folyosók, valamint nagyobb ruhatár és büfé várja a tanulókat az új tanévben.

 

Kapcsolódó cikk
Nyílik a Kunszt, Veszprém új dizájnboltja és közösségi tere
Az Óváros téri Rosenberg-ház saroküzlete a tervek szerint a Bakony-Balaton régió kreatív kulturális erőközpontja lesz. A boltnyitást az EKF-program támogatta.

 

Kapcsolódó cikk
Átadták a Veszprémi Jégcsarnokot
A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány az egykori Tüzér utcai sporttelepen egy kétezer négyzetméter alapterületű komplexumot valósított meg egymilliárd forintnyi TAO-támogatásból.

 

Kapcsolódó cikk
Máris a helyére kerültek a Füredi úti csomópont első hídgerendái
Egy nappal a csomópont lezárása után már a helyére is emelték a Füredi úti csomópontban az első hídgerendákat. Az érintett szakasz várhatóan a jövő nyárig elkészül.

 

Kapcsolódó cikk
Sportos számmal jelentkezik az Ecoport magazin
A lap címlapján ezúttal a friss olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf szerepel, de a sportos téma a magazin több rovatában is visszaköszön.

 

Kapcsolódó cikk
Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja
Jövő héten elindul az a nagyszabású útfelújítási program, amelynek keretében több, mint 30 belterületi út újul meg Veszprémben. Elsőként a Festő utcában kezdik meg a munkát, ahol az építkezést megelőzően Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a többi útszakasz helyzetéről és a munkák tervezett ütemezéséről is szó esett.

 

Kapcsolódó cikk
Újabb avar kori sírok kerültek elő Veszprémben
A 8. sz. főút Veszprém déli elkerülő szakasz munkálatai során újabb 7-8. századi avar kori sírok kerültek elő. A feltárásokból egyértelműen kirajzolódik, hogy az út két oldalán egy nagyobb kiterjedésű, a késő avar kor kezdetére tehető soros temető részletei bukkantak elő.

 

Kapcsolódó cikk
Elhunyt Maróti Rezső
Veszprém város rendszerváltás előtti utolsó tanácselnöke 84 éves volt.

 

Kapcsolódó cikk
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.

 

Kapcsolódó cikk
Zúgott az „Építők”, kikapott a címvédő!
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata az első másodperctől az utolsóig nagyszerű teljesítményt nyújtva 29-28-ra felülmúlta a címvédő spanyol Barca csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének hétközi hazai rangadóján.

 

Kapcsolódó cikk
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.