Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Június az átadóktól marad emlékezetes Veszprémben

2021. július 6. 17:47
Az Almádi úti csomópontot és az új uszodát is használatba vehették a veszprémiek, miközben mozizhattak a várban. Júniusi hírösszefoglaló.

Portálunk idén tavasszal új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap végén (most épp a következő elején) egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre koncentrálni. 

Az e havi tartalomból: A Telekom Veszprém csapatának vezetése június elején jelentette be, hogy, az „idei szezon sikertelensége miatt” felmenti munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, David Davist (azóta már Momir Ilics igazgatja a csapatot). A sportnál maradva: a brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes futsalossal erősített a Balaton Bútor FCV.

Arról is beszámoltunk, hogy megjelent kiadónk, a Bakony-Balaton Média gondozásában az általunk is szerkesztett Ecoport magazin jubileumi, 25. száma. Ezt követően a veszprémi várban júniusban forgató film rendezőjével, Goda Krisztinával interjúztunk. Ez volt az a hétvége (június 10-13), amikor a belváros Rátonyi Róbert Operettfesztivállá változott. Ha már fesztivál és film, június 23-26 között részben Veszprémben zajlott az első Magyar Mozgókép Fesztivál.

A veszprémiek régóta vártak arra, hogy megnyíljon a helyi sportuszoda. Június 21-ig kellett türelmesnek lenni, hisz ekkor történt meg a várva várt átadás. A közlekedés infrastruktúrafejlesztztésével kapcsolatban is történt egy fontos mérföldkő: a hónap végén átadták a forgalomnak a déli elkerülő első látványos, elemét, az Almádi úti csomópontot. A közlekedéssel kapcsolatos előző havi hír az is, hogy év végén megérkezik Veszprémbe a V-Busz új flottája.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
David Davis távozik a veszprémi kispadról
A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának vezetése az idei szezon sikertelensége miatt azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól a spanyol szakembert.

 

Kapcsolódó cikk
Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.

 

Kapcsolódó cikk
A szerelmet mindig jó átélni, ez nem korfüggő
Goda Krisztina többek között a Kaméleon, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem rendezője; idén Gárdonyi Géza művéből, az Ida regényéből készít tévéfilmet. A forgatás utolsó két napja a veszprémi Vár utcában zajlott, ennek apropóján beszélgettünk a Balázs Béla-díjas rendezővel, forgatókönyvíróval.

 

Kapcsolódó cikk
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Az egykor Veszprémi Petőfi Színházban is alkotó színész-rendezőről elnevezett fesztivál város-szerte zajlik vasárnap estig.

 

Kapcsolódó cikk
Idén decemberben megérkezik Veszprémbe a V-Busz új flottája
Aláírták a vadonatúj helyi járatos buszok beszerzéséről szóló szerződést, amelynek értelmében idén december végéig 42 db új járművet gyártanak le és szállítanak Veszprémbe, hogy jövőre már ezek közlekedjenek a V-Busz útvonalain. A beszerzés részleteit és az új járművek felszereltségét is bemutatták péntek délután a városházán tartott sajtótájékoztatón.

 

Kapcsolódó cikk
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Elkészült és megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is az új veszprémi sportuszoda. Az ünnepélyes átadót hétfő délelőtt tartották, ahol bejelentették, hogy az előttünk álló hétvégén a környékbeli lakosok kedvezményesen használhatják a létesítményt, valamint a szeptembertől induló Úszó Nemzet Program részletei is kiderültek.

 

Kapcsolódó cikk
Három napig Veszprémre figyel a filmvilág
Telt házzal indult a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben szerda este. A sorsdöntő német-magyar meccs ellenére a filmek kedvelői megtöltötték az összes széket a Szentháromság téren a Várban, ahol az Így vagy tökéletes című új magyar film premierjét tartották. A megnyitón a polgármester kihangsúlyozta: reméli, hogy ez a fesztivál is szervesen beépül a veszprémi kultúrába.

 

Kapcsolódó cikk
Őrizetben az ámokfutó
A rendőrök elfogták és előállították azt a sofőrt, aki a 8-as számú főút városlődi szakaszán másokat veszélyeztetett közlekedése során, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

 

Kapcsolódó cikk
A miniszter válaszolt a rátótiak kérdéseire
Néhány hónappal ezelőtt alaposan felkavarta a kedélyeket, amikor kiderült, hogy Gyulafirátót mellett katonai bázis épül. A járványhelyzet mostanra lehetővé tette, hogy fórumot rendezzenek a témában, így hétfő délután Benkő Tibor honvédelmi miniszter válaszolt a felmerülő kérdésekre.

 

Kapcsolódó cikk
Brazília egyik legkedveltebb futsalosa Veszprémben folytatja
A brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes futsalossal erősített a Balaton Bútor FCV.

 

Kapcsolódó cikk
Elkészült, használható az Almádi úti csomópont
Az új Almádi úti felüljárót és a hozzá tartozó utakat szerda este nyitották meg a forgalom előtt. A Füredi úti csomópontot csak ősszel zárják le.

 

Kapcsolódó cikk
Elkészült a Jutas-lakótelep legnagyobb látványossága
Befejezte a munkát Mentha és IKE a Halle 5. tűzfalán, így már mindenki végleges formájában láthatja Veszprém első monumentális street art alkotását. A későbbiekben van rá esély, hogy még több társasház hasonló dekorációt kapjon.
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.