Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Programoktól volt zsúfolt a veszprémi augusztus

2021. szeptember 1. 11:07
Önnen mi sejlik fel, ha a 2021-es veszprémi augusztusról kérdezik? Nyárvégi hírösszefoglaló Veszprémből.

Portálunk idén tavasszal új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap végén (most ismét a következő elején) egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekszünk kifejezetten Veszprémre és a veszprémiekre koncentrálni.

Az e havi tartalomból: 2021. augusztus 5-e volt az a nap Veszprém életében, amikor arra ébredhettünk, hogy az éj leple alatt olimpiai ezüstérmes időt úszott városunk szülötte, Rasovszky Kristóf. De nem csak ez volt sporttal kapcsolatos történés a hónapban, ugyanis előkerült egy Puskás Ferenctől származó levél, és kiderült, hogy továbbra is portálunk támogatja a megyei labdarúgó-bajnokságot.

Emlékezetes augusztusi mozzanat, hogy lezárult az EKF-pályázat azon kérdőívezése, amelyen a Jutasi úti lakótelepen élőket kérdezték a jövőről. A beruházások és infrastrukturális fejlesztések minden olvasónkat megmozgatják. Nekik kedvezett az a sajtótájékoztató, melyen bejelentették, hogy elkezdik a kerékpárút építését Márkó és Bánd irányába. Akadt még egy kurózium augusztusra: a Házgyári úton átadták az új, fedett veszprémi gokartpályát. Innentől kezdve át is adhatnánk a szót a fesztiváloknak, ám akadt itt még egy érdekesség, amely nem csak a helyi, hanem az országos sajtót is bejárta: az előválasztásra készülő ellenzéki pártok majd' mindegyike megvétózta a helyileg igencsak beágyazott Katanics Sándor indulását az előválasztáson, -ráadásul különösebb indoklás nélkül. 

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Hosszabbít a főtámogató vehir.hu!
Hétfőn hivatalossá vált, hogy a soron következő, 2021/2022-es évadban is a veszprémi hírportál lesz megyénk labdarúgó-bajnokságának névadó főszponzora.

 

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf ezüstérmes nyíltvízi úszásban!
A veszprémi Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a tokiói olimpia csütörtöki napjának nyitányán.

 

Kapcsolódó cikk
Elfeledett eredeti Puskás Ferenc-levél került elő Veszprémben
Puskás Ferenc, 1960-ban írt eredeti levele került elő a veszprémi Utas és Holdvilág Antikváriumból. Pontosabban oda vitte be a levél egykori címzettjének unokaöccse, most pedig olvasóink is megismerhetik tartalmát, ezzel rövid bepillantást nyerhetnek az 50'-es és 60'-as évek futballvilágának eseményeibe. Emigráns magyar futballisták történetei, Puskás Öcsi lobbitevékenysége és a legendás 1960-as BEK-döntő is felmerül a sorok között. Molnár Sándor, az antikvárium tulajdonosa prezentálja a megkopott, ám annál fontosabb kortörténeti emléket.

 

Kapcsolódó cikk
Lezárult az EKF kérdőívezése, mutatjuk hogyan válaszoltak a lakótelepen élők
Lezárult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében szervezett kérdőívezés a Jutas-lakótelepen. Az eredményeket a közelmúltban hozták nyilvánosságra, amelyekből kiderül, milyen fejlesztéseknek örülnének legjobban a lakótelepen élők és mi az, amin semmiképpen sem változtatnának.

 

Kapcsolódó cikk
Megkezdték a kerékpárút építését Márkó és Bánd irányába
A Veszprémvölgyi úttól induló kerékpárutat várhatóan jövő május végén vehetjük birtokba.

 

Kapcsolódó cikk
Rozéval és jazz-szel elkezdődött az idei borfesztivál Veszprémben
Az idei Rozé, Rizling, Jazz Napokon sem adtak lejjebb a szervezők a korábbi évek minőségéből és mennyiségéből. 30 borász kínálata és 30 fellépő koncertje közül lehet válogatni a következő két hétben Veszprémben.

 

Kapcsolódó cikk
Legendás magyarok és egy visszatérő világsztár a ma kezdődő VeszprémFesten
Nincs könnyű dolga annak, aki megpróbálja összeszámolni hogy hány neves hazai zenész érkezik a VeszprémFest három magyar érdekeltségű nagy koncertjére idén. A szervezők a járványhelyzet kiszámíthatatlansága miatt óvatosan kezdtek neki az előkészületeknek, de a minőségi léc így sem került alacsonyabbra. Ráadásul Tom Jones személyében egy visszatérő világsztár is ismét veszprémi színpadra lép.

 

Kapcsolódó cikk
Fedett gokartpálya nyílt Veszprémben
A Házgyári úton egy raktárépületet alakítottak át gokartpályává, így jött létre a környéken egyedülállóan fedett Balatonkarting. A 360 méter hosszú aszfaltcsíkon 20 kanyart kell bevenni, mellette pedig a legmodernebb időmérő technológiával és biztonsági funkciókkal is fel vannak szerelve a gokartok.

 

Kapcsolódó cikk
Díszpolgárrá avatták dr. Papp Sándort
Újabb fővel gazdagodott a veszprémi díszpolgárok elit köre: dr. Papp Sándor vegyészmérnököt a nemzeti ünnep alkalmából megrendezett városi ünnepségen tüntették ki.

 

Kapcsolódó cikk
Elismerték Veszprém olimpikonjait
A díjakat Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester adták át pénteken este a Szentháromság téren.

 

Kapcsolódó cikk
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
Úgy tűnik, mint ahogy annak idején a Dallas is péntekenként hozta az új izgalmakat, a veszprémi ellenzéki előválasztással kapcsolatban is hétvégente jönnek a felszínre új hírek. Ráadásul hétről hétre egyre nagyobb áskálódás és háttérben zajló alkufolyamatok képe kristályosodik ki. Legalábbis ezt tükrözi az a tény, hogy Katanics Sándor indulását az előválasztáson mégis megvétózta a 6 együttműködő pártból 5, ráadásul különösebb indoklás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk az érintettek reakcióit, amiből le lehet szűrni, milyen állapotok uralkodnak a "demokratikus" ellenzék oldalán.

 

Kapcsolódó cikk
A HuMen Brass Band és a Lanou nyerte az Utcazenét
A győztesek egy-egymillió forint jutalomban részesültek.
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.